Σκοπεύεις να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών; Απαντάμε στις απορίες σου!

Newsroom
Σκοπεύεις να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών; Απαντάμε στις απορίες σου!
Ο ειδικός των μαλλιών είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία γύρω από την μεταμόσχευση μαλλιών.

«Αν και η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που την αποφεύγουν από φόβο για τις συνέπειες», αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσει κανείς τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν πριν προχωρήσει σε αυτή την επέμβαση.

«Κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται ουσιαστικά μεταφορά τριχών από τη μία περιοχή στην άλλη. Συγκεκριμένα, λαμβάνονται τριχοθυλάκια από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής δηλαδή την ινιακή χώρα, η οποία θεωρείται περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας. Στη συνέχεια, οι τρίχες αυτές εμφυτεύονται στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη αραίωση», εξηγεί ο κος Καραλέξης.

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί για την πύκνωση των μαλλιών, των φρυδιών και των γενιών. Είναι μία ανώδυνη διαδικασία που προσφέρει ένα μόνιμο και πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Οι τρίχες που λαμβάνονται από την δότρια περιοχή μπορεί να είναι ξανθές, καστανές ή λευκές. Έρευνες έχουν δείξει πως το χρώμα της τρίχας δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δύο τεχνικές για την εμφύτευση μαλλιών. Η πρώτη ονομάζεται FUT και η δεύτερη FUE. Αν και οι δύο τεχνικές είναι εξίσου αποτελεσματικές, η τεχνική FUE υπερτερεί αφού δεν αφήνει σημάδι στην δότρια περιοχή.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές μίας μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ιδιαίτερα ασφαλής, με προϋπόθεση να πραγματοποιηθεί από έμπειρο δερματολόγο. Δεν απαιτείται ολική νάρκωση, παρά μόνο τοπική αναισθησία. Δεν υπάρχουν επιπλοκές και μολύνσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί οίδημα στην περιοχή, το οποίο υποχωρεί σταδιακά μετά από μερικές ημέρες.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την πλήρη ανάρρωση;

Την επόμενη κιόλας ημέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην καθημερινότητα του. Ωστόσο, χρειάζονται μερικές ημέρες, ώστε να μακρύνουν ξανά τα μαλλιά και να εξαφανιστούν τα σημάδια της επέμβασης. Αυτό συμβαίνει σε περίπου 7 ημέρες. Στις γυναίκες, η επέμβαση δεν είναι εύκολα ορατή αφού αποφεύγεται το κούρεμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο δερματολόγος είναι αυτός που θα κρίνει εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος για μεταμόσχευση μαλλιών και θα δώσει αναλυτικές οδηγίες για την επέμβαση.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη μεταμόσχευση μαλλιών και τις τεχνικές FUE και FUT καθώς και για τον ίδιο το Δερματολόγο κο. Καραλέξη στην ιστοσελίδα: www.karalexis.gr.

δγδ

Απόστολος Καραλέξης
Δερματολόγος
https://www.karalexis.gr/
https://www.dermahair.gr/
Παπαδιαμαντοπούλου 4 &Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

Στοιχεία Επικοινωνίας: 210-7232932 και [email protected]