Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο κακός χαμός στο Παλλάς για την ταινία «Γούντστοκ»

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Ο κακός χαμός στο Παλλάς για την ταινία «Γούντστοκ»
Σαν σήμερα το 1970 πάνω από 3.000 νεαροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Πάνω από 3.000 νεαροί κατακλύζουν σαν σήμερα τον κινηματογράφο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου εν όψει της πρώτης προβολής της ταινίας Γούντστοκ. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, ενώ σκηνές υστερίας εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της προβολής, μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα.

Ακολουθεί επέμβαση της αστυνομίας με 13 συλλήψεις.

Σε σημαντικά γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου είχαμε:

1729: Ινδιάνοι σφάζουν 138 Γάλλους, 35 Γαλλίδες και 56 παιδιά κοντά στο σημερινό Νάτσεζ στο Μισισίπι.

1781: Το πλήρωμα του βρετανικού δουλεμπορικού πλοίου Ζονγκ δολοφονεί 133 Αφρικανούς πετάγοντάς τους στη θάλασσα, για να διεκδικήσουν την ασφάλεια.

1812: Τελειώνει στη Ρωσία η Μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1822: Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το φρούριο του Παλαμιδίου από τους Οθωμανούς Τούρκους.

1877: Ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει για πρώτη φορά το φωνογράφο.

1924: Πέθανε ο Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι.

1912: Αρχίζουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου.Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τις οχυρωμένες θέσεις Μεγάλο και Μικρό Μπισδούνι και Πεστά.

1964: Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1967:Πιπινέλης και Τσαγλαγιαγκίλ συμφωνούν στην απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στη Κοφίνου. Την ίδια ώρα, πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας υπερίπτανται πάνω από τη Λευκωσία και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συσκέπτονται ο Σάιρους Βανς με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

1970: Πανδαιμόνιο δημιουργείται στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει της πρώτης προβολής της ταινίας Γούντστοκ στον κινηματογράφο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου. Πάνω από 3.000 νεαροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, ενώ σκηνές υστερίας εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της προβολής, μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα. Ακολουθεί επέμβαση της αστυνομίας με 13 συλλήψεις.