Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου: Μετρητά περίμεναν... ράβδους χρυσού βούτηξαν (vid)

Newsroom
Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου: Μετρητά περίμεναν... ράβδους χρυσού βούτηξαν (vid)
Σαν σήμερα το 1983 εκλάπησαν ράβδοι χρυσού αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Σαν σήμερα, το 1983 έλαβε χώρα η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Κρατηθείτε: Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, «έκαναν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Το σχέδιο ήταν άρτια οργανωμένο. Στόχος είχε τεθεί η αποθήκη «Brinks Mat» του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, καθώς φημολογούνταν πως εκεί φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.

2

Η δουλειά ήταν «inside job», καθώς υπήρχε η βοήθεια ενός από τους άντρες της ασφάλειας. Έξι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν τους φύλακες και άνοιξαν την κεντρική είσοδο της αποθήκης. Έμειναν όμως έκπληκτοι…

Αντί για 5 λεπτά έμειναν… 2 ώρες

Εκεί που περίμεναν να αντικρίσουν δεσμίδες με μετρητά, είδαν να ορθώνονται μπροστά τους… 10 τόνοι χρυσού σε ράβδους, αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών. Προορισμός τους ήταν η Άπω Ανατολή.

Φυσικά, οι ράβδοι χρυσού τους ανέτρεψε τα σχέδια, καθώς δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις όλο αυτό το βάρος. Κάποιοι από την ομάδα έφυγαν για να αναζητήσουν μεγαλύτερο μεταφορικό μέσο και αντί να κάτσουν στην αποθήκη πέντε λεπτά όπως υπολόγιζαν έμειναν... δύο ολόκληρες ώρες!

2

Εύκολος ο εντοπισμός τους

Η Σκότλαντ Γιαρντ τους εντόπισε πιο εύκολα απ΄ότι ακόμα και οι ίδιοι να υπολόγιζαν. Ανάμεσα στους συνήθεις υπόπτους, διαπίστωσαν τους συγγενικούς δεσμούς του «εγκέφαλου» της ληστείας με τον φύλακα που ήταν συνεργός και η συμπεριφορά του οποίου είχε ήδη κινήσει υποψίες.

Παρά την εξάρθρωση όμως, η υπόθεση παραμένει... ανοιχτή, καθώς τρεις από τους δέκα τόνους χρυσού δεν βρέθηκαν ποτέ!