Παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια (vid)

Newsroom
Παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια (vid)
Καταγγελία-σοκ μετά από τηλεφώνημα για λειτουργία παράνομου νεκροταφείου στα Καλύβια.

Ένα παράνομο νεκροταφείο λειτουργεί εδώ και χρόνια στην αυλή του σπιτιού ενός ιερέα στα Καλύβια, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο STAR. Το θέμα έγινε γνωστό έπειτα τηλεφώνημα - καταγγελία στην εκπομπή για τη λειτουργία παράνομου νεκροταφείου με δεκάδες τάφους ενηλίκων, μικρών παιδιών ακόμη και βρεφών μέσα σε ιδιόκτητο προαύλιο χώρο σπιτιού ιερέα.

Ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος η αστυνομία.

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Τάφοι εγκαταλελειμμένοι, ανάμεσα σε παλιοσίδερα και σκουπίδια. Στις ταφόπλακες αναγράφονται ονόματα και ημερομηνίες του 2020 και του 2021 και κάποιοι τάφοι είναι κενοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε χειροτονηθεί πριν πολλά χρόνια αλλά είχε παυθεί για περίπου εννέα έτη από τα καθήκοντά του, καθώς ενεπλάκη σε άλλο σκάνδαλο. Κατόπιν πιέσεων των πιστών του πάντως, ο ρασοφόρος είχε επανέλθει σε ενεργό δράση. Ο ίδιος φέρεται να είχε αγοράσει την έκταση έναντι 100.000 δραχμών από αυτοαποκαλούμενη μοναχή, ώστε να μείνει στο σπίτι με τα δεκατρία παιδιά του.

«Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία. Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Κατσιφός, τονίζει πως εγείρονται και αρκετά υγειονομικά αδικήματα και κάνει λόγο για «οργανωμένο κύκλωμα».

Δείτε το ρεπορτάζ