Devolo Magic 2 Wi-Fi 6: Ήρθε με τις υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες στον κόσμο

Παύλος Παπαπαύλου
Devolo Magic 2 Wi-Fi 6: Ήρθε με τις υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες στον κόσμο
Μετά από μια σειρά συσκευών για την Devolo, ήρθε η ώρα για το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6.

H Devolo έχει μακρά ιστορία στο χώρο των powerlines και ρίχνει στην αγορά ένα ακόμη μοντέλο, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην ακόμη μεγαλύτερη παρεχόμενη ταχύτητας. Τα Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 κυκλοφορούν στην αγορά με στόχο να κάνουν την επανάσταση στην ασύρματη σύνδεση συσκευών εντός της οικίας σας, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Μάλιστα, η εταιρεία σημειώνει πως το νέο της μοντέλο προσφέρει 50% καλύτερη απόδοση σε σχέση με οποιοδήποτε ανταγωνιστικό μοντέλο, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλα τα κανάλια συχνοτήτων και προσφέροντας την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη για όλες τις συσκευές.

Το σήμα του internet διανέμεται μέσω των καλωδίων του ρεύματος και μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο πεδίο κάλυψης ακόμη και για σπίτια άνω των 150 τετραγωνικών. Κάθε μέρος του πακέτου μπορεί να συνδεθεί σε μια διαφορετική πρίζα και απλά ένα από αυτά στο router της οικιακής σύνδεσης και του εκάστοτε παρόχου. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, κάθε τερματικό προσφέρει ενσύρματη και ασύρματη επικοινωνία λειτουργώντας σαν προσαρμογέας, ενώ και με την τεχνολογία Mesh, όλο αυτό είναι ενιαίο και δεν καταλαβαίνει καν ο χρήστης πότε αποσυνδέεται από ένα τερματικό και συνδέεται σε ένα άλλο.

Το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6 προσφέρει ταχύτητες έως και 1800Mbps (WiFi 2.4GHz, 5GHz) και με το πρότυπο G.hn έχει άριστη αποτελεσματικότητα. Οι συσκευές κάνουν έξυπνη διαχείριση του δικτύου χάρη στο Ap-Steering με χρήση 802.11v/k και έτσι τα κινητά, τα tablets και οι φορητές συσκευές σας συνδέονται πάντα στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης.

Με την τεχνολογία Airtime Fairness, οι πιο γρήγορες συσκευές έχουν προτεραιότητα στο δίκτυο και στο προσφερόμενο bandwidth, ενώ και στα της ασφάλειας προσφέρεται κρυπτογράφηση 128 bit AES. Το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για ένα σύγχρονο σπίτι και καλύπτει τις ανάγκες για γρήγορο σερφάρισμα, για online gaming, για δουλειά γραφείου, αλλά και video streaming με υψηλή ταχύτητα ροής εικόνας (πχ. για αναλύσεις 4K/8K).

Το προϊόν κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η πιο απλή περιλαμβάνει έναν προσαρμογέα που μεταφέρει ασύρματα το σήμα σας σε πολλαπλές συσκευές. Το Starter Kit περιλαμβάνει και έναν δεύτερο Devolo Magic 2 LAN Adapter, ενώ το Multiroom Kit είναι αυτό που θα σας καλύψει τις ανάγκες σε ένα μεγάλο σπίτι με ένα Devolo 2 LAN Adapter και 2 Devolo Magic 2 WiFi 6 Adapters.

Όλος ο έλεγχος και αυτών των συσκευών της εταιρείας είναι εφικτός και μέσω του επίσημου app, που σας ενημερώνει για τα πάντα, μέσα από ένα απλό περιβάλλον χρήσης. Για όσους έχουν ήδη κάποιο Magic 1 και Magic 2 Mesh μοντέλο, υπάρχει η σχετική συμβατότητα, ενώ και αυτή η σειρά προϊόντων καλύπτεται από εγγύηση 3 ετών και τηλεφωνική υποστήριξη στη γλώσσα μας.