Νέα εφαρμογή της DuckDuckGo αποτρέπει την παρακολούθηση χρηστών Android

Παύλος Παπαπαύλου
Νέα εφαρμογή της DuckDuckGo αποτρέπει την παρακολούθηση χρηστών Android
Προσφέροντας μια λειτουργία αντίστοιχη με αυτή του iOS 15 τους τελευταίους μήνες.

Η DuckDuckGo προσφέρει μια νέα εφαρμογή που θα μπλοκάρει τις εφαρμογές του Android από το να παρακολουθούν τους χρήστες με κινητά που το χρησιμοποιούν.

Η εφαρμογή αυτή έχει την ονομασία App Tracking Control και στόχος της είναι να προσφέρει προστασία από third-party trackers, στη λογική που έχουμε δει από την Apple μετά την διάθεση του iOS 15.

Οι χρήστες, μετά την εγκατάστασή του, έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση δραστηριοτήτων τους από συγκεκριμένα apps, όπου ο χρήστης θεωρεί ότι έχει νόημα μια τέτοια διαδικασία.

Με το που εγκαθίσταται, η εφαρμογή μπορεί να «τρέχει» μόνιμα στο παρασκήνιο και απλά θα ενημερώνει όποτε είναι απαραίτητο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έφερε αρκετές αλλαγές στο χώρο του iOS και φαίνεται πως υπάρχει αρκετός χώρος για κάτι αντίστοιχο και στο Android, ειδικά από τη στιγμή που το λειτουργικό της Google παρέχει μια μεγαλύτερη ελευθερία σε πολλαπλά επίπεδα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η ομάδα προγραμματισμού σημειώνει πως πάνω από το 96% των δημοφιλών δωρεάν εφαρμογών του Android χρησιμοποιεί third-party trackers.