Προφυλακίστηκαν οι δύο νεαροί που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά

Newsroom
Προφυλακίστηκαν οι δύο νεαροί που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά
Πρόκειται για δύο νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας καθιστά πλέον κακουργηματική πράξη ακόμα και την κατοχή μολότοφ.

Έτσι, δύο νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στον Πειραιά για ρίψη μολότοφ στην Τροχαία, οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακίσουν έναν 24χρονο κι έναν 20χρονο, σύμφωνα με το reader.gr.

Πρόκειται για δύο νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά. Οι φερόμενοι ως δράστες είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Από την επίθεση, προκλήθηκαν μικροζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές ύστερα από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους είχαν βρεθεί «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Η διάταξη που τους έστειλε φυλακή

Άρθρο 272

Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων.