Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγορεύει από τις Huawei και ZTE να πάρουν άδεια από τον FCC

Παύλος Παπαπαύλου
Η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγορεύει από τις Huawei και ZTE να πάρουν άδεια από τον FCC
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών δεν θα μπορεί πλέον να δίνει άδεια για εξοπλισμούς από τις 2 εταιρείες.

Η κατάσταση με την Huawei και τη ZTE από πλευράς ΗΠΑ φαίνεται να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αφού μετά τα εμπόδια που μπήκαν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται νέος νόμος από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που αλλάζει -προς το χειρότερο γι’ αυτές- τα δεδομένα.

Με το νέο αυτό νόμο, Huawei και ZTE απαγορεύεται να πάρουν έγκριση για άδειες εξοπλισμού δικτύου στις ΗΠΑ και θα απαιτήσει από τον FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) νέους κανόνες που δεν θα επιτρέπουν διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς συνιστούν απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Πριν από ένα χρόνο, ο FCC χαρακτήρισε τις Huawei και ZTE απειλές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς διαπίστωσε ότι διατηρούν στενή σχέση με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον στρατό της Κίνας. Ο επίτροπος του FCC, Μπρένταν Καρ, προσπάθησε να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση, μιας και ο FCC έχει ήδη εγκρίνει 3000 αιτήσεις για εξοπλισμό της Huawei.

Πέραν της Huawei και της ZTE, προβλήματα αντιμετωπίουν πλέον και άλλες κινεζικές εταιρείες, όπως οι Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company και Dahua Technology Company. Σημειώνεται ότι η Huawei ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου που έφτασαν στα 320 δισ. yuan (454 δισ. yuan το 2020).

Πηγή εικόνας: Reuters