«Xτύπησε» ξανά η Ολλανδή δημοσιογράφος: «Γιατί να μην πεις έναν πρωθυπουργό ψεύτη όταν είναι;» (vids)

Newsroom
«Xτύπησε» ξανά η Ολλανδή δημοσιογράφος: «Γιατί να μην πεις έναν πρωθυπουργό ψεύτη όταν είναι;» (vids)
Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε ξανά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα.

Στο κανάλι Kontra φιλοξενήθηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία είχε επεισόδιο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κοινή συνέντευξη με τον Ολλανδό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε ξανά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα και ότι το καθήκον ενός δημοσιογράφου είναι να ερευνά την αλήθεια και να τη λέει και να ελέγχει την εξουσία.

Αρχικά, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε: «Αυτή τη στιγμή πέφτει η ποιότητα της δημοσιογραφίας παγκοσμίως. Δυστυχώς η Ελλάδα ήταν πίσω. Δηλαδή η δημοσιογραφία στην Ολλανδία γίνεται κάθε μέρα, λιγότερο καλή. Η Ελλάδα όμως έχει μια ειδική ιστορία με τον Τύπο, δεν είχε ποτέ ανεξάρτητο Τύπο και αν χειροτερεύουν τα πράγματα εδώ, πάμε κατευθείαν στην κόλαση.

Εμείς στην Ολλανδία πάμε στο επίπεδο που ήταν η Ελλάδα πριν από 20 χρόνια, που ήταν ήδη άσχημα. Ο δημοσιογράφος έχει το καθήκον να πει την αλήθεια, έστω και στον πρωθυπουργό.

Αυτό που λένε για έλλειψη ευγένειας από την πλευρά μου, εγώ δεν ήμουν επιθετική, ο Μητσοτάκης ήταν επιθετικός.
Αυτή η αληθινή οργή μου για το ψέμα, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που κάνουν στους πρόσφυγες. Τους κτυπάνε, τους κλέβουν, τους ταπεινώνουν και είναι φρικτό».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Για το ποιος είναι καλύτερος ψεύτης και λέει καλύτερα ψέματα… Είναι και οι δύο ψεύτες. Δύο χρόνια είμασταν ευγενικοί, μετά από δύο χρόνια τόσα χοντρά ψέματα από την Ευρώπη και την Ελλάδα και μετά από πόνο στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους, πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ψέματα. Και μετά λένε, “α, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, ο τόνος σου”. Συγνώμη, ποιος νόμος λέει πως δεν μπορείς να πεις έναν πρωθυπουργό ψεύτη όταν αυτός είναι.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι γίνονται pushbacks και πρέπει να σταματήσουμε να ακολουθούμε αυτούς που επιβάλλουν τα ψέματα. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μάθει την αλήθεια και να την πει και να ελέγξει την εξουσία».