Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το δαχτυλίδι για την «πρόληψη του hangover» και, ναι, είναι ελληνικό!

Newsroom
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το δαχτυλίδι για την «πρόληψη του hangover» και, ναι, είναι ελληνικό!
Ο «αμέθυστος» ήταν βαμμένος μωβ, από τα δάκρυα του «Διόνυσου», του «θεού του κρασιού».

Επιτέλους, ανακαλύφθηκε μια θεραπεία για το hangover και αναμφισβήτητα είναι αυτή που… δεν περιμένατε. Μιλάμε για ένα δαχτυλίδι. Βρέθηκε στο Ισραήλ, στην πόλη Γιαβνέ από αρχαιολόγους, 150 μέτρα μακριά από ένα μεγάλο οινοποιείο της βυζαντινής εποχής και θα μπορούσε να χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους.

«Από γενιά σε γενιά»

Ο Έλι Χαντάντ που είναι ειδικός και συνδιευθυντής της ανασκαφής, είπε ότι το δαχτυλίδι πιθανότατα «ανήκε στον ιδιοκτήτη της υπέροχης αποθήκης (σ.σ. οινοποιείου). Σε έναν εργοδηγό». Βέβαια, η ομάδα των αρχαιολόγων διστάζει να χρονολογήσει ακριβώς το δαχτυλίδι, καθώς μπορεί να βρέθηκε στη βυζαντινή περιοχή των ανασκαφών, αλλά είναι πιθανότατα ένα κειμήλιο που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά.

2

«Έδειχνε τον πλούτο του ιδιοκτήτη του»

Σύμφωνα με το CNN, ο ιδιοκτήτης του δαχτυλιδιού είναι άγνωστος και το ίδιο το δαχτυλίδι ζυγίζει 5,11 γραμμάρια. Ο ειδικός Αμίρ Γκολανί υποθέτει πως «το άτομο που είχε το δαχτυλίδι ήταν εύπορο και η χρήση του κοσμήματος έδειχνε την κατάσταση και τον πλούτο του. Τέτοια δαχτυλίδια θα μπορούσαν να φορεθούν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες».

Η πέτρα που λέγεται «αμέθυστος»

Ο Γιοτάμ Ασέρ από την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ γνωστοποίησε ότι η πέτρα είναι κατασκευασμένη από πυρίτιο, από το οποίο κατασκευάζονται πολύτιμοι λίθοι όπως ο «αμέθυστος». Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο «αμέθυστος» ήταν βαμμένος μωβ, από τα δάκρυα του «Διόνυσου», του «θεού του κρασιού».

2

«Αποτρέπει το hangover»

Ο «αμέθυστος» λοιπόν σύμφωνα με τον Γκολανί θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει το hangover. Της πρόληψης από τις παρενέργειες του ποτού. Πως; Προφανώς δεν μάθουμε γιατί θα το πάνε απευθείας σε μουσείο.