Huawei Nova 9: Η Huawei ξαναμπαίνει δυναμικά στο χώρο των smartphones εντός Ευρώπης

Παύλος Παπαπαύλου
Huawei Nova 9: Η Huawei ξαναμπαίνει δυναμικά στο χώρο των smartphones εντός Ευρώπης
Η νέα προσπάθεια της κινεζικής εταιρείας είναι ξεχωριστή και για πολλούς λόγους.

H μάχη που δίνει η Huawei στο χώρο των κινητών από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε εμπάργκο στις αμερικανικές εταιρείες για συνεργασία μαζί της, είναι γεγονός πως άλλαξε τις ισορροπίες στην αγορά των smartphones. Μετά από τα πρώτα δειλά βήματα με το HarmonyOS σε smartwatches και tablets, η κινεζική εταιρεία δεν κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στα smartphones με τη σειρά P, αλλά με το Huawei Nova 9.

Το Gazzetta ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιέννη για να παρακολουθήσει από κοντά την παρουσίαση της Huawei για το νέο smartphone και μετά από μερικές ημέρες χρήσης του τηλεφώνου, έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Ας ξεκινήσουμε με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Διαστάσεις: 160x73.7x7.8mm
Βάρος: 175 γραμμάρια
Οθόνη: OLED 6.57 ιντσών, HDR10, 120Hz, ανάλυση 1080x2340 pixels
Chipset: Qualcomm SM7325 Snapdragon 778 4G
Μνήμη: 8GB RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικό χώρο
Λειτουργικό: EMUI 12
Κάμερες: Πίσω 50MP, 8MP Ultrawide, 2MP Macro, 2MP Depth. Μπροστά 32MP
Μπαταρία: 4300mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης 66W (100% σε 38 λεπτά)

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση που θα έκανε κανείς για κινητό της Huawei, όχι δεν έχει Google Mobile Services, δεν μπαίνει στο Google Play Store και δεν είναι 5G. Είναι όμως όλα αυτά ικανά να αποτρέψουν κανέναν από το να το αποκτήσει; Σαφώς και όχι.

Ο σχεδιασμός του τηλεφώνου παραπέμπει άμεσα σε κάτι premium και είναι αρκετά λεπτό, με κυρτή οθόνη στα τελειώματά της και μια χάραξη με το λογότυπο στο πίσω μέρος. H selfie camera είναι τοποθετημένη στη λογική punch hole, ενώ από το πίσω μέρος ξεχωρίζει το ενοποιημένο τμήμα με τις κάμερες, το οποίο ωστόσο δείχνει αρκετά όμορφο.

Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται περιμετρικά του σώματος, με το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης να κυριαρχεί στα δεξιά, μαζί με τον ρυθμιστή της έντασης του ήχου. Στο επάνω μέρος υπάρχει μόνο ένα μικρόφωνο για noise-canceling, στο αριστερό δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκουμε το ηχείο, την υποδοχή των καρτών nano SIM, αλλά και τη θύρα φόρτισης που είναι τύπου USB-C.

Σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων υπάρχει κάτω από την οθόνη και δουλεύει άριστα όσες φορές και αν το δοκιμάσαμε. Στον τομέα συνδεσιμότητας και επικοινωνίας, υποστηρίζεται NFC, dual-band Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 με A2DP, A-GMS, BDS, Galileo, QZSS και NavIC. Αν και το chipset της συσκευής υποστηρίζει 5G, είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να φτάνει μέχρι τα επίπεδα του 4G/LTE για ευνόητους λόγους.

Huawei_Nova_9

Η οθόνη του Huawei Nova 9 είναι OLED και δείχνει εντυπωσιακά τα πάντα. Υποστηρίζει 10-bit και ανάλυση 1080x2340 με 392 ppi πυκνότητα και συνολικά προσφέρει μια άρτια και ζωντανή εικόνα στα απάντα. Μάλιστα, χάρη στα 120Hz refresh rate, η πλοήγηση στο μενού είναι πραγματικά νέας γενιάς.

Τι συμβαίνει τώρα με το λειτουργικό. Το τηλέφωνο «τρέχει» την τελευταία έκδοση του EMUI πάνω από το Android 11 και όλα λειτουργούν με την απόλυτη ελευθερία του λειτουργικού της Google. Η Huawei βέβαια προτείνει τα HMS και το δικό της AppGallery που πλέον έχει σχεδόν τα πάντα, ακόμη και πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές μικρότερων αγορών, όπως η ελληνική (πχ. online παραγγελίας φαγητού ή e-banking). Για όσους ψαχτούν, δε, υπάρχει πάντα ο τρόπος εύρεσης και εγκατάστασης Android Apps με ασφάλεια.

Αν τώρα, έχετε κάποιο Huawei MateBook, μπορείτε με το PC Manager να συνδέσετε τα δύο προϊόντα και να απολαύσετε το ενοποιημένο File System. H ποιότητα εικόνων και video είναι πολύ καλή για mid-range συσκευή που φτάνει και τα επίπεδα των flagship killers, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως προσφέρει και ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε δει ούτε σε τηλέφωνα των €1000+. Συγκεκριμένα, μπορείτε να γράψετε video με την μία κάμερα και με το πάτημα ενός πλήκτρο να μεταβείτε στην άλλη, δημιουργώντας ένα ενιαίο αρχείο.

Συνολικά, το Huawei Nova 9 είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δαπανήσουν χρήματα στην μεσαία κατηγορία. Έχει σχεδόν τα πάντα, εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα και την ελευθερία του Android και προσφέρει ακόμη και μέσω των επίσημων οδών λύσεις για όλους. Η συσκευή είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη για προ-παραγγελία στην τιμή των €549 και μέχρι τα τέλη του μήνα, θα μπορέσετε να αποκτήσετε δωρεάν και τα Huawei Freebuds 4.