Με χειροπέδες οι ΔΙΑΣ στην εισαγγελία Πειραιά: «Ήρωες» φώναζε ο κόσμος (vid)

Newsroom
Με χειροπέδες οι ΔΙΑΣ στην εισαγγελία Πειραιά: «Ήρωες» φώναζε ο κόσμος (vid)
Οι 7 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην εισαγγελία Πειραιά, φορώντας κανονικά χειροπέδες.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, βρίσκονται εδώ και λίγοι ώρα, οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου Ρομα.

Κατά την άφιξή τους εκεί, φάνηκε πως φορούσαν κανονικά χειροπέδες, καθώς έτσι προβλέπεται λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο νόμος δεν εξετάζει το ποιος είναι ο κατηγορούμενος και το αν είναι αστυνομικός ή όχι, προβλέπει να φοράει χειροπέδες.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος έξω από την εισαγγελία που χειροκρότησε τους 7 κατηγορούμενους και τους φώναζε μπράβο.

Δήλωση παράστασης του θύματος

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν χθες οι γονείς του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 18χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 18χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.