Ένοχοι οι υπεύθυνοι λειτουργίας του λούνα παρκ στο Ελληνικό για τον θάνατο του 13χρονου

Newsroom
Ένοχοι οι υπεύθυνοι λειτουργίας του λούνα παρκ στο Ελληνικό για τον θάνατο του 13χρονου
Καταδικαστική ήταν και σε δεύτερο βαθμό η απόφαση για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Ελληνικό τον Απρίλιο του 2014 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και να τραυματιστεί η μικρότερη αδελφή του.

Οι δικαστές έκριναν ενόχους τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια (ενσυνείδητη) και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο, όπως και πρωτόδικα, αναγνωρίζοντας και στους δυο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ναι μεν πρότεινε να κριθούν ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες του οικείου Δήμου, αναφέροντας πως «προέκυψε ότι για το παρόν ατύχημα τεράστιες προκύπτουν οι ευθύνες του Δήμου, ο οποίος με πλήρη ασυνειδησία και αδιαφορία παραχώρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα».

Όσον αφορά στους κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας τόνισε ότι επαφίονταν μόνο στην «τύχη».

«Ειπώθηκε πως εάν δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, δεν θα το λειτουργούσαν, προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις. Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές; Εκτός από τις συνέπειες στα παιδιά έχει και στους ίδιους. Και από λόγους συμφέροντος θα έπρεπε να φροντίζουν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Προκύπτουν ευθύνες των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από αμέλεια εν συνειδήσει καθώς όφειλαν και εδύναντο να λάβουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε και το άφηναν εντελώς στην τύχη και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο», σύμφωνα με το reader.gr.

Μετά την έκδοση της απόφασης, οι συνήγοροι της οικογένειας, Μαρία Γκέλη και Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσαν: «Με τη σημερινή απόφαση του, το ΜΟΕ επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση, καταδίκασε την εγκληματική αδιαφορία, που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι λειτουργοί του λούνα παρκ για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανήλικων χρηστών της επιχείρησης τους. Ας ελπίσουμε η απόφαση αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες συμπεριφορές».