Επιστροφή στην καθημερινότητα: Συμβουλές για γονείς και παιδιά από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Newsroom
Επιστροφή στην καθημερινότητα: Συμβουλές για γονείς και παιδιά από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ
Ειδικοί ψυχολόγοι και γιατροί δίνουν χρήσιμα tips.

Δίπλα σε 18.000 παιδιά βρίσκονται για ακόμη μια χρονιά οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Το καινοτόμο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ συνεχίζει να υποστηρίζει 178 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στα παιδιά αθλητικό εξοπλισμό, προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Παράλληλα, οι ειδικοί ψυχολόγοι και γιατροί του προγράμματος δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την εύκολη προσαρμογή των παιδιών στη σχολική και αθλητική καθημερινότητα, την ατομική υγιεινή τους και τους αναγκαίους προληπτικούς ελέγχους πριν από την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

geg

Τα tips των ειδικών για καλή υγεία και ήρεμη σχολική χρονιά

Μέσα από τη νέα σειρά βίντεο, που είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Sports Academies Online, οι γονείς μπορούν να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση από την εκπαιδευτική ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να έχουν μια καλή και ήρεμη σχολική χρονιά.

Η αθλητική ψυχολόγος Βαρβάρα Μαγνησαλή εξηγεί πώς τα παιδιά θα επιστρέψουν ομαλά στις αγωνιστικές δραστηριότητές τους, η χειρουργός οδοντίατρος Ανδριάνα Δελακά δίνει tips για την επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας και την ορθή χρήση της, ενώ η ειδική καρδιολόγος Καλλιόπη Γαλανοπούλου μιλάει για τους απαραίτητους προ-αθλητικούς ελέγχους.

Για να δείτε όλα τα βίντεο των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ πατήστε εδώ