Ναυάγιο στη Χίο: Καρέ-καρέ οι προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών (vids)

Newsroom
Ναυάγιο στη Χίο: Καρέ-καρέ οι προσπάθειες του Λιμενικού για τη διάσωση των μεταναστών (vids)
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο -και ήταν πιθανότατα 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Τραγικός ήταν ο επίλογος από το ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τρία ανήλικα κορίτσια ανάμεσά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

Τις προσπάθειες των ανθρώπων του Λιμενικού, στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης μεταναστών, καταγράφουν τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η άλλη σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών.

Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του, ενώ 22 έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από το Λιμενικό: «η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπλοης λέμβου και την επακόλουθη ημιβύθισή της.

Τονίζεται ότι κανένας εκ των επιβαινόντων δεν έφερε ατομικό σωσίβιο».