Εγκαινιάστηκε το γυάλινο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης που προειδοποιεί για ενδυματολογικά ατυχήματα (vid)

Newsroom
Εγκαινιάστηκε το γυάλινο αξιοθέατο της Νέας Υόρκης που προειδοποιεί για ενδυματολογικά ατυχήματα (vid)
Το γυάλινο αξιοθέατο Summit που βρίσκεται στον διάσημο ουρανοξύστη One Vanderbilt άνοιξε, αλλά οι επισκέπτριες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Ένα συναρπαστικό αξιοθέατο άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της Νέας Υόρκης στις 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το Summit που βρίσκεται στον διάσημο ουρανοξύστη One Vanderbilt στο Μανχάταν.

Το αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως η πιο «καθηλωτική εμπειρία παρατήρησης από ψηλά» περιλαμβάνει έναν γυάλινο ανελκυστήρα που ανεβάζει τον επισκέπτη σε ύψος άνω των 365 μέτρων, διαφανή γυάλινα κουτιά και μια αίθουσα καλυμμένη πλήρως από καθρέφτες.

Η τελευταία αποτελεί τμήμα μιας πρόσφατα ανακοινωθείσας «καλλιτεχνικής εγκατάστασης» ονόματι «Air», σχεδιασμένης από τον Kenzo Digital, η οποία περιγράφεται ως μια καθοδηγούμενη εμπειρία τέχνης και ιστορία «αντανάκλασης και περισυλλογής».

Οι επισκέπτες του Summit One Vanderbilt μπορούν επίσης να μπουν στο γυάλινο ασανσέρ «Ascent» που βρίσκεται εκτός του κτιρίου και προσφέρει απίστευτη θέα, ή να βιώσουν την εμπειρία «Levitation» που περιλαμβάνει γυάλινα κουτιά που «προεξέχουν» από το κτίριο, στα οποία νιώθει κάποιος ότι... αιωρείται στα 324 μέτρα.

Και τα τρία παραπάνω αξιοθέατα εντάσσονται σε χώρο 6039 τετραγωνικών μέτρων εντός του ουρανοξύστη που περιλαμβάνει την πλατφόρμα παρατήρησης αλλά και άλλες επιλογές ψυχαγωγίας.

Ο Kenzo Digital τόνισε ότι «η εγκατάσταση μοιράζεται τη μεθυστική αίσθηση της φιλοδοξίας και της έμπνευσης που δίνει η Νέα Υόρκη… Ένας φάρος δυνατοτήτων που αποτίει φόρο τιμής σε όλα όσα είναι η Νέα Υόρκη».

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Summit είναι αναγκασμένοι να εισαγάγουν έναν ενδυματολογικό κώδικα για να προστατεύσουν τις γυναίκες από τα... απρόοπτα ατυχήματα. Οι γιγαντιαίοι καθρέφτες μπορούν να φέρουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις γυναίκες που φορούν φούστες ή φορέματα. Η διοίκηση του Summit που ενημερώθηκε γι αυτό το σχεδιαστικό ελάττωμα, ανέβασε στην ιστοσελίδα της μια συμβουλή προς τις επισκέπτριες, να φορούν παντελόνια ή καλσόν.

«Οι επισκέπτες που ανησυχούν για μια τυχόν ανεπιθύμητη έκθεση λόγω των γυάλινων δαπέδων και των καθρεφτών είναι υπεύθυνοι για τις ενδυματολογικές τους επιλογές, ώστε να αποφύγουν αυτή την έκθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά υπήρξαν και εκείνες που αψήφησαν την παραπάνω συμβουλή ή που δεν παρατήρησαν την προειδοποίηση. Το Summit πάντως, για καλό και για κακό παρέχει δωρεάν ένα μαύρο ελαστικό σορτς σε όποια γυναίκα το ζητήσει.