Συγκλόνισε ο πατέρας του Ζακ: «Διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί, απέκρυψαν στοιχεία»

Newsroom
Συγκλόνισε ο πατέρας του Ζακ: «Διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί, απέκρυψαν στοιχεία»
Ο Ευθύμης Κωστόπουλος, ο πατέρας του δολοφονημένου Ζακ, συγκλόνισε με την μαρτυρία του, για τα όσα κατέθεσε για τον θάνατο του γιου του.

Με τη μαρτυρία του πατέρα του Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τη δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή στην Ομόνοια το 2008. Ο Ευθύμιος Κωστόπουλος συγκλόνισε με την κατάθεσή του, λέγοντας πως οι αστυνομικοί έχουν αποκρύψει στοιχεία και οι δολοφόνοι είναι ακόμα έξω.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι σε αυτά των κατηγορουμένων».

Μιλώντας για τον γιο του ανέφερε ότι του έλεγε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο: «Μου χαμογελούσε, δίκιο έχεις μπαμπά και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…»!

Στη συνέχεια ο κ. Ευθύμιος Κωστόπουλος: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και τον κλωτσοπατούσαν. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν; Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου γι' αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Πρόεδρος: «Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε;»

Μάρτυρας: «Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο, είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση».

Ο πατέρας του Ζακ συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο γιος του είχε δεχτεί επιθέσεις στο παρελθόν και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας: «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε... Κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…»!