Οι έφηβοι που σκότωσαν τη φίλη τους όπως στην ταινία «Scream»: «Θα μείνουμε στην ιστορία»

Newsroom
Οι έφηβοι που σκότωσαν τη φίλη τους όπως στην ταινία «Scream»: «Θα μείνουμε στην ιστορία»
Ο Torey Adamcik και ο Brian Draper σκότωσαν τη φίλη τους, όπως στην ταινία του 1996 Scream, θέλοντας να «μείνουμε στην ιστορία».

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε ταινίας τρόμου, αν και από ένα τέτοιο «εμπνεύστηκαν» το ειδεχθές έγκλημά τους δύο έφηβοι. Ο Torey Adamcik και ο Brian Draper σκότωσαν τη φίλη τους, όπως στην ταινία του 1996 Scream, θέλοντας να «μείνουμε στην ιστορία. Μόνο που αυτό θα έχει συμβεί στην πραγματική ζωή». Πραγματικά είναι ασύλληπτο να το αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της φρίκης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2006, η Casey Stoddart, 16 ετών, καθόταν στο σπίτι του ξαδέρφου της στο Αϊντάχο και είχε καλέσει τον φίλο της Matt Beckham, μαζί με τους φίλους τους Adamcik και Draper. Τους δύο δολοφόνους.

Ο Adamcik και ο Draper έφυγαν μετά από δύο ώρες, αλλά ο Beckham και η Stoddart έκατσαν μαζί και φυσικά αγνοούσαν το εγκληματικό σχέδιο των φίλων τους.

Ο Draper είχε φροντίσει να ξεκλειδώσει την πόρτα του υπογείου, για να μπορέσουν να κρυφτούν μέσα σε αυτό και 15 λεπτά μετά την αναχώρησή τους, έκοψαν το ρεύμα.

Ο Beckham τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας άδεια να μείνει με την Stoddart, από τη στιγμή που φοβόταν χωρίς ρεύμα, αλλά εκείνη δεν του το επέτρεψε και αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι του, αφήνοντας μόνη της την Stoddart.

Δύο ημέρες αργότερα, η αστυνομία ανακάλυψε το άψυχο σώμα της μέσα σε λίμνη αίματος. Είχε μαχαιρωθεί 30 φορές.

Η αστυνομία γνώριζε ότι ο Adamcik και ο Draper ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν την Stoddart ζωντανή και ο Draper τους «οδήγησε» στους ενόχους- που ήταν ο ίδιος και ο φίλος του- καθώς ανακάλυψαν ένα σωρό αποδεικτικά στοιχεία στην περιοχή Black Rock Canyon: Πολλά μαχαίρια, μάσκες και σκούρα ρούχα αλλά και βιντεοκασέτα της Sony. Στην κασέτα αυτή, ο Adamcik και ο Draper φαίνονταν να σχεδιάζουν τη δολοφονία της Stoddart και αργότερα να καταγράφουν τις αντιδράσεις τους για τη δολοφονία της.

Ο Draper ακούστηκε να καυχιέται: «Θα μείνουμε στην ιστορία. Θα είμαστε ακριβώς όπως το Scream αλλά στην πραγματική ζωή». Ανέφεραν μάλιστα τους Ted Bundy, Ed Gein και Zodiac Killer ως «έμπνευση» για την αποτρόπαια πράξη τους.

Οι Draper και Adamcik κρίθηκαν ένοχοι για φόνο πρώτου βαθμού και συνωμοσία για διάπραξη δολοφονίας και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.