Σε δίκη ο Παπαμακάριος για τον ξυλοδαρμό της Τζαβάρα: «Δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη» (vid)

Newsroom
Σε δίκη ο Παπαμακάριος για τον ξυλοδαρμό της Τζαβάρα: «Δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη» (vid)
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, η υπόθεση του ξυλοδαρμού της Μαντούς Τζαβάρα από τον Μανόλη Παπαμακάριο παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε δίκη παραπέμπεται τελικά ο Μανώλης Παπαμακάριος για τον ξυλοδαρμό της πρώην συντρόφου του, Μαντούς Τζαβάρα, όπως η ίδια είχε καταγγείλει δημόσια και επώνυμα, «ανεβάζοντας» φωτογραφίες με το πρησμένο, μελανιασμένο και γδαρμένο πρόσωπό της.

Η ιατροδικαστική έκθεση μάλιστα είχε δείξει ότι είχε γίνει απόπειρα στραγγαλισμού και είχε δεχθεί κτυπήματα από μαχαίρι, όπως είπε και ο δικηγόρος της Μαντώς.

Ο Στ. Γεωργίου, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Tlive», λέγοντας πως «πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια και πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης» ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να πω δύο πράγματα. Το ένα είναι πως δεν έχει πάρει ακόμα ένα «συγνώμη» που θα σήμαινε μια αποδοχή της πράξης.

2

Το άλλο είναι πώς όταν τα είπε αυτά η Μαντώ, δεν είχε στα χέρια της, την ιατροδικαστική έκθεση και πολλοί είπαν πως υπερέβαλε. Όταν όμως βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση, όπου ανέφερε ότι πραγματικά είχε κτύπημα από μαχαίρι πάνω από το μάτι, ότι έφερε ήδη μία απόπειρα στραγγαλισμού στον λαιμό, ότι είχε κατάγματα των ρινικών οστών, ότι είχε ζημιές σε όλο το σώμα, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία».

Στη συνέχεια, ο Στ. Γεωργίου υποστήριξε: «Η Μαντώ εμπιστεύτηκε την ελληνική δικαιοσύνη, κατήγγειλε αυτά τα πράγματα αυθημερόν. Απλά όταν βγήκε η ιατροδικαστική κάναμε μία συμπληρωματική έκθεση».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος παραπέμπεται τελικά για 5 πλημμελήματα και ο κ. Γεωργίου είπε: «Για πλημμέλημα δεν πάει κανείς φυλακή. Μου έκανε εντύπωση ότι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας, κράτησε δυόμιση χρόνια. Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει ψυχιατρική εξέταση του δράστη. Μόλις το άκουσα έπεσα από τα σύννεφα γιατί συνήθως οι δράστες το επικαλούνται για να μειώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Να ψάχνει προκαταβολικά ο εισαγγελέας να βρει ελαφρυντικό δεν έχει ξαναγίνει».