H FIFA περνάει στην αντεπίθεση και απαντάει στο θέμα της «κόντρας» με την EA Sports

Παύλος Παπαπαύλου
H FIFA περνάει στην αντεπίθεση και απαντάει στο θέμα της «κόντρας» με την EA Sports
Τι θα συμβεί στο θέμα των videogames από εδώ και πέρα;

Η αλήθεια είναι πως EA Sports και FIFA δεν περνάνε και την καλύτερη περίοδό τους και φαίνεται πως η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να πάρει θέση στα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, από τις δηλώσεις και την τοποθέτηση που έγινε, φαίνεται πως θεωρεί υπαίτια την EA Sports για τα όσα διέρρευσαν, τόσο για τα ποσά, όσο και για το ότι έγινε προσπάθεια από συγκεκριμένα media να «αγιοποιηθεί» η γνωστή εκδότρια εταιρεία.

Η FIFA εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως πλέον επιζητά ευρύτερες συνεργασίες στο χώρο των videogames και των eSports, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον το τοπίο δεν μπορεί να έχει μόνο έναν παίκτη. Αναλυτικά, σημειώνει πως: «η FIFA είναι αισιόδοξη για το μακροπρόθεσμο μέλλον του gaming και των eSports μετά από μια ολοκληρωμένη και στρατηγική αξιολόγηση της αγοράς παιχνιδιών και διαδραστικής ψυχαγωγίας. Οι εταιρείες τεχνολογίας και κινητών ανταγωνίζονται τώρα ενεργά για να συνδεθούν με τη FIFA, τις πλατφόρμες της και τα παγκόσμια τουρνουά».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε πολύ περίεργη περίοδο μιας και η πρόσφατα η Konami ξεκίνησε το λανσάρισμα του eFootball που δεν κρίθηκε και ιδιαίτερα θετικά. Ίσως η τοποθέτηση της FIFA είναι και ένας μοχλός πίεσης, καθώς για πρώτη φορά σημειώνει πως θα ανοιχτεί και με άλλες εταιρείες. Μία συνεργασία FIFA-Konami, δε, ίσως δώσει άλλο ενδιαφέρον στην αγορά των videogames. Λέτε να δούμε μια τέτοια ανατροπή;