Βούλγαρος απειλούσε να αυτοκτονήσει στην ταράτσα του «Ελ. Βενιζέλος»: Άμεση αντίδραση της ασφάλειας

Newsroom
Βούλγαρος απειλούσε να αυτοκτονήσει στην ταράτσα του «Ελ. Βενιζέλος»: Άμεση αντίδραση της ασφάλειας
Κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ομολόγησε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς πάσχει από κατάθλιψη.

Η άμεση αντίληψη και αντίδραση των στελεχών του τμήματος ασφαλείας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», είχε σαν αποτέλεσμα την αποτροπή πρόθεσης αυτοκτονίας ενός 27χρονου Βούλγαρου, που είχε ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Τα στελέχη του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων αντελήφθησαν την πρόθεση του νεαρού και με συντονισμένες κινήσεις τον πλησίασαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ομολόγησε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς πάσχει από κατάθλιψη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών αναφέρει:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει τους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την άμεση επέμβασή τους, σώζοντας έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο.

Ειδικότερα, οι εν λόγω συνάδελφοι μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 10/10/2021, αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός νεαρού ατόμου το οποίο βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου των αναχωρήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο νεαρός είχε περάσει τα κάγκελα και ήταν έτοιμος να προβεί στο απονενοημένο.

Οι συνάδελφοί μας κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και άμεσα επενέβησαν στο περιστατικό με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Προσέγγισαν τον νεαρό και με περίτεχνες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως, ο εν δυνάμει αυτόχειρας αντιστεκόταν και προσπαθούσε να πέσει στο κενό.

Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας, είκοσι επτά (27) ετών Βουλγαρικής καταγωγής, εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους πως πάσχει από κατάθλιψη και ήθελε να πεθάνει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα διατάσσοντας τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Οι συνάδελφοι του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, επέδειξαν ζήλο και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο.

Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την καίρια συμβολή τους».