Κατασχέθηκε Lamborghini αξίας 270.000 ευρώ στη Δανία λόγω υπερβολικής ταχύτητας

Newsroom
Κατασχέθηκε Lamborghini αξίας 270.000 ευρώ στη Δανία λόγω υπερβολικής ταχύτητας
Δεν πρόλαβε να χαρεί την Lamborghini Huracan που μόλις είχε αγοράσει ένας Ιρακινός.

Η αστυνομία στο εξωτερικό δεν αστειεύεται σε ότι έχει να κάνει με παραβάσεις στους δρόμους. Ειδικότερα αν πρόκειται για υπερβολική ταχύτητα. Κάτι που το πλήρωσε ακριβά ένας άνδρας ιρακινής καταγωγής, ο οποίος δεν πρόλαβε να χαρεί την ολοκαίνουργια Lamborghini Huracan.

Ο Ιρακινός άνδρας εντοπίστηκε από την αστυνομία της Δανίας να τρέχει με ταχύτητα 236 χιλιόμετρα πηγαίνοντας από την Γερμανία στη Νορβηγία όπου κατοικεί, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Nordjyske».

Είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μερικές ώρες νωρίτερα στη Γερμανία κοντά στις 270.000 ευρώ. Αποφάσισε να κάνει το ταξίδι της επιστροφής με την Lamborghini προκειμένου να την «στρώσει», αλλά λογάριαζε χωρίς την αστυνομία της Δανίας και τους νόμους της χώρας.

Στο σημείο που είχε πιάσει την ταχύτητα των 236 χιλιομέτρων, το όριο είναι 130 χλμ ανά ώρα. Σύμφωνα με έναν νέο νόμο στην Δανία, οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν τα οχήματα των επικίνδυνων οδηγών και στη συνέχεια να τα βγάζουν σε δημοπρασία και τα χρήματα να πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία.

Ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα στην περιοχή, είπε στη «Nordjyske» πως «ο ιδιοκτήτης ήταν κάπως δυσαρεστημένος και ενοχλημένος» που του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο. Μάλιστα, θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.