Πέθανε το ιστορικό στέλεχος και πρώην Υπουργός της ΝΔ Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Newsroom
Πέθανε το ιστορικό στέλεχος και πρώην Υπουργός της ΝΔ Ιωάννης Παλαιοκρασσάς
Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Υπουργός της Κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη. Στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης της 17Ν που σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν.

Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990-1992), ενώ είχε υπάρξει στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης της «17 Νοέμβρη» με ρουκέτα, στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από την Άνδρο. Φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και σπούδασε στο London School of Economiscs.

Το πολιτικό πρώτο του πολιτικό πόστο ανέλαβε το 1977, ως Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού, ενώ στη Βουλή μπήκε το 1981 και εκλέχθηκε ξανά στις εκλογές του 1985, του 1989 και του 2004.

Την περίοδο 1990-1992 ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πέτυχε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα, με σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Τον Ιούλιο του 1992 μπήκε στο στόχαστρο της 17 Νοέμβρη, που εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον του. Ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του και την ανιψιά του, του επιτέθηκαν με ρουκέτα. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ο Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο ενώ ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς βγήκε από την τρομοκρατική επίθεση με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.