Σεισμός στην Κρήτη: Βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι, περισσότεροι από 130 μετασεισμοί (vid)

Newsroom
Σεισμός στην Κρήτη: Βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι, περισσότεροι από 130 μετασεισμοί (vid)
Ανησυχία για τους μετασεισμούς στο Αρκαλοχώρι που βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά.

Τα κομμάτια τους μαζεύουν οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Με τους ελέγχους να συνεχίζονται, μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν κριθεί ακατάλληλα 722 κτίρια στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά που χτυπήθηκαν. Η κάθε δύναμη του σεισμού τα σήκωσε στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές που θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθούν.

Οι σεισμολόγοι που ήδη έχουν διαπιστώσει πως το Αρκαλοχώρι βυθίστηκε κατά 15 εκατοστά από τη σεισμική δόνηση δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τους μετασεισμούς. Μπορεί η ακολουθία να είναι φυσιολογική, όμως οι αλλεπάλληλες δονήσεις μπορούν να προκαλέσουν επιπρόσθετα προβλήματα στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια.

Στις σκηνές ζουν συνολικά 45 παιδιά και ένα βρέφος μόλις 6 ημερών. Στα πεζοδρόμια που βρίσκονται κοντά στους καταυλισμούς που στήθηκαν συσκευές που διασώθηκαν και μικρά φορτηγάκια φορτωμένα από υπάρχοντα σεισμοπαθών. Η κάθε νύχτα κρύβει δυσκολίες και αγωνίες που σχετίζονται με τον καιρό.

Το κρύο ήδη δοκιμάζει μικρούς και μεγάλους. Με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου και κάποιους να προσπαθούν μέσα από μαντινάδες να πάρουν και να δώσουν αισιοδοξία.