Μπουνιές, μαχαίρια και άγριο ξύλο στην Αγγλία για τη βενζίνη: «Μου πήρε τη θέση» (vids)

Newsroom
Μπουνιές, μαχαίρια και άγριο ξύλο στην Αγγλία για τη βενζίνη: «Μου πήρε τη θέση» (vids)
Συνεχείς συμπλοκές μεταξύ των οδηγών στην Αγγλία για τη βενζίνη, μη διστάζοντας να βγάλουν ακόμα και μαχαίρια.

Η κατάσταση στην Αγγλία, έξω από τα πρατήρια καυσίμων και τους γύρω δρόμους που σχηματίζονται ουρές, μέρα με τη μέρα εκτροχιάζονται, με τους πολίτες να βγάζουν ακόμη και μαχαίρια για τη… θέση προτεραιότητας, να πιάνονται στα χέρια αλλά και να κοιτάνε να προφυλάξουν τα αυτοκίνητά τους, από τους κλέφτες που τους τρυπάνε τα ντεπόζιτα για να τους κλέψουν τη βενζίνη.

Την ώρα που η Κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία και όχι πανικό, αλλά η κρίση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, οι οδηγοί δημιουργούν ουρές όλη τη νύχτα έξω από τα πρατήρια καυσίμων με τις συμπλοκές να είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο.

Ανταλλάσσουν μπουνιές, κλωτσιές μεταξύ τους, ενώ έχουν φτάσει και στο σημείο- όπως θα δείτε στο βίντεο- να βγάζουν και μαχαίρια γιατί «μου έκλεψε τη θέση».

Η δυσκολία του να βρεις βενζίνη στο «νησί», αποτυπώνεται και στην έξαρση των κλεφτών, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο πως τους τρυπάνε τα ντεπόζιτα και τους κλέβουν τη βενζίνη την οποία φυσικά, πουλάνε στη μαύρη αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Ντάνι Άλτμαν, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι τα πρατήρια καυσίμων της Βρετανίας έγιναν «Άγρια Δύση»: «Ο άντρας πίσω μου ήταν έξαλλος και άρχισε να γρονθοκοπεί τον φύλακα», προσθέτοντας ότι «έγινε σύρραξη 8-10 ανδρών στο έδαφος, με γροθιές και κλωτσιές».

Κι όλα αυτά με τον κόσμο να καλεί τον Μπόρις Τζόνσον να σταματήσει να «κρύβεται» και να δώσει συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τι κάνει για να τερματίσει την κρίση.