Σημαντικά ανασχεδιασμένο θα παρουσιαστεί το iPhone 14

Παύλος Παπαπαύλου
Σημαντικά ανασχεδιασμένο θα παρουσιαστεί το iPhone 14
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές το 2022.

Η Apple ακολουθεί εδώ και καιρό τη λογική των αλλαγών στα τηλέφωνά της ανά δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει εξαφανίσει τις σειρές “s”. Το iPhone 13 δεν έφερε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο σχεδιασμού, αλλά εστίασε κυρίως στον επεξεργαστή, τις οθόνες και τις κάμερες. Τα πλάνα της Apple είναι να κάνει σημαντικά βήματα προς τα μπροστά το 2022, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε νεότερο άρθρο του το Bloomberg.

Όπως φαίνεται, η αμερικανική εταιρεία θα βάλει την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σε punch-hole, θα εξαφανίσει δια παντός το notch (που φέτος μίκρυνε αισθητά), ενώ θα αξιοποιήσει και τεχνολογία σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλαϊνό τμήμα (όχι κάτω από την οθόνη). Οι πίσω κάμερες αναμένεται να είναι μέσα στο σώμα της συσκευής και δεν θα εξέχουν όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα μοντέλα θα έχουν οθόνες 120Hz LTPO OLED.

O αναλυτής Ming-Chi Kuo εκτιμά πως για πρώτη φορά θα δούμε και μεγάλο βήμα στους αισθητήρες που θα ξεφύγουν πλέον από τα δεδομένα των 12MP (μπροστά) και 48MP (πίσω). Το Bloomberg σημειώνει ακόμη πως ένα νέο iPhone SE θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 με οθόνη LCD και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στις εκδόσεις του iPhone 14, αφού η Apple εκτιμάται πως θα σταματήσει την σειρά mini και θα πάει σε μια μεγαλύτερη έκδοση του βασικού μοντέλου, το iPhone 14 Max.

Πηγή εικόνας: MacRumors