Θα ζήσουμε καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, «σε μια χώρα σχεδόν όλες οι εποχές» (pic)

Newsroom
Θα ζήσουμε καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, «σε μια χώρα σχεδόν όλες οι εποχές» (pic)
«Θα ζήσουμε καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα ταυτόχρονα», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός συνεχίζει να είναι... «τρελός» καθώς από τη μια ημέρα στην άλλη έχουμε είτε φθινόπωρο, είτε καλοκαίρι και σε κάποιες περιοχές χειμώνα, αφού πρόσφατα καταγράφηκαν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο τις... εναλλαγές των εποχών θα τις ζήσουμε και ταυτόχρονα και όχι από την μια ημέρα στην άλλη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Θα έχουμε δηλαδή την ίδια μέρα χειμώνα σε κάποιες περιοχές, φθινόπωρο σε άλλες και καλοκαίρι στις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του θα έχουμε «σε μια χώρα σχεδόν όλες οι εποχές».

Η ανάρτησή του

«ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ
Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τον καιρό να δείχνει κάτι παραπάνω από αναποφάσιστος στο ποια εποχή θα πρέπει να ακολουθήσει.
Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η χώρα μας χωρισμένη σε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα καιρικά διαμερίσματα δίνοντας την επιλογή στον καθέναν μας να ακολουθήσει τον καιρό που προτιμά.
Ετσι λοιπόν στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το Φθινόπωρο με το Καλοκαίρι μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατεβαίνουν από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.
Προς τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το Φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον Χειμώνα μιας και εδώ ο βροχερός κατά τόπους καιρός θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί.
Προς τα ανατολικά τμήματα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε τον καιρό ως Φθινοπωρινό κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων ενώ οι βροχές θα είναι γενικά λίγες κι εκεί όπου η τοπογραφία αλληλεπιδρά με τον βοριά.
Τέλος προς τα νότια - νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο.
Διαλέγουμε και παίρνουμε!!!
Καλημέρα σε όλες και σε όλους!
».