Ο τρόμος των επιβατών σε πτήση-θρίλερ που το αεροπλάνο κάνει «βουτιά»: «Αποχαιρετάμε τη ζωή» (vid)

Newsroom
Ο τρόμος των επιβατών σε πτήση-θρίλερ που το αεροπλάνο κάνει «βουτιά»: «Αποχαιρετάμε τη ζωή» (vid)
Οι επιβάτες βλέποντας το αεροπλάνο να κάνει «βουτιά» στον αέρα, πίστεψαν πως θα πεθάνουν.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον τρόμο των επιβατών σε αεροπλάνο που έχανε ύψος, λόγω μιας καταιγίδας, πριν χτυπηθεί από κεραυνό.

Συγκεκριμένα το ρωσικό Boeing 737-800 της Azur Air με 175 επιβάτες έκανε «ελεύθερη πτώση» καθώς πλησίασε στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Το αεροπλάνο είχε φύγει από το Αικατερίνμπουργκ νωρίτερα εκείνη την ημέρα, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει το σχέδιο πτήσης του και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Κρασνοντάρ, περίπου 180 μίλια βόρεια του Σότσι, μετά από έντονες αναταράξεις και κεραυνούς.

«Ήταν μια φρίκη», είπε ένας επιβάτης, ενώ ένας άλλος είπε ότι αποχαιρετούσαν τη ζωή πεπεισμένοι ότι το αεροπλάνο θα συντριβεί και θα πεθάνουν.

«Μπουκάλια και άλλα μικρά αντικείμενα διάσπαρτα σε όλη την καμπίνα», είπε ο επιβάτης.

«Ακούστηκε ένα δυνατό χτύπημα και μια έντονη αναλαμπή», ανέφερε κάποιος άλλος.

«Ακούστηκαν κραυγές, παιδιά που έκλαιγαν. Φρικτό συναίσθημα», «Θυμήθηκα όλες τις προσευχές που ήξερα. Όταν χτύπησε ο κεραυνός, γύρισα. Ένας άντρας που καθόταν κοντά είχε τέτοιο φόβο στα μάτια του, θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου», τόνισε μια γυναίκα περιγράφοντας τον τρόμο που έζησαν.

Το βίντεο δείχνει την «κόλαση» που επικρατούσε στην πτήση, αφού χτυπήθηκε από κεραυνό, αλλά ως εκ θαύματος, οι πιλότοι κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροπλάνου και να κάνουν μια απίστευτη αναγκαστική προσγείωση.