Εκατοντάδες κόκκινα κουτιά: Τεράστια συμμετοχή στην μοτοπορεία για τους διανομείς της efood (pics & vids)

Newsroom
Εκατοντάδες κόκκινα κουτιά: Τεράστια συμμετοχή στην μοτοπορεία για τους διανομείς της efood (pics & vids)
Χιλιάδες διανομείς συμμετείχαν στην πορεία υποστήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στην efood.

Χιλιάδες μηχανάκια, εκ των οποίων εκατοντάδες είχαν τα κουτιά της efood, συμμετείχαν στην προγραμματισμένη στάση εργασίας των διανομέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) έχοντας την υποστήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού.

Κεντρικό αίτημά της κινητοποίησης ήταν να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα ζητούσαν να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων, η freelancing εργασία κ.α.

efood

Μεγάλη συμμετοχή

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και από νωρίς φαινόταν πως θα είχε μεγάλη συμμετοχή, όπως γίνεται συνήθως με όλες τις κινητοποιήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που υπήρξε τέτοιος ντόρος την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 12:30 τα μηχανάκια έβαλα μπροστά και ξεκίνησαν για το Υπουργείο Εργασίας όπου παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα, ενώ στη συνέχεια πέρασαν από την Πλατεία Συντάγματος και από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο.

Πέρασαν μάλιστα έξω από τα γραφείο του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου όσοι βρίσκονταν εκεί τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τους έκοψαν το δρόμο στην Λεωφόρο Ηρακλείου και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το κτίριο. Έμειναν για αρκετή ώρα εκεί και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ανάλογη κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα αλλά και στον Βόλο.