Ηλικιωμένος Αυστραλός γλίτωσε το αλκοτέστ αλλά «έφαγε» πρόστιμο 100 δολάρια για σουγιά τσέπης (vid)

Newsroom
Ηλικιωμένος Αυστραλός γλίτωσε το αλκοτέστ αλλά «έφαγε» πρόστιμο 100 δολάρια για σουγιά τσέπης (vid)
Ένας 75χρονος στην Αυστραλία δεν μπορούσε να πιστέψει τον λόγο για τον οποίο του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 δολαρίων.

Ο Γουέιν ΜακΛέναν είναι ένας 75χρονος που ζει στην Αυστραλία και όλοι τον γνωρίζουν ως «Καουμπόι», καθώς υπήρξε στο παρελθόν πρωταθλητής στο ροντέο.

Μια μέρα μετά από μια βόλτα στην παμπ της γειτονιάς του και ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, η αστυνομία τον σταμάτησε στον δρόμο για αλκοτέστ. Ο 75χρονος είχε ξεπεράσει το όριο και μεταφέρθηκε σε κοντινό σταθμό για νέο έλεγχο.

Ευτυχώς για εκείνον, ο δεύτερος έλεγχος ήταν κάτω από το όριο, ωστόσο πριν φύγει τον ενημέρωσαν ότι του είχε επιβληθεί πρόστιμο για κάτι άλλο. Τι ήταν αυτό; Ένας σουγιάς τσέπης.

Σουγιάς

Ο ίδιος ξαφνιασμένος είπε: «Τι; Δεν ήξερα ότι δεν έπρεπε να τον έχω στο παντελόνι μου. Τον φοράω από τα 14 μου χρόνια», τους είπε αλλά η απάντηση που πήρε από τους αστυνομικούς ήταν «πως αυτός είναι ο νόμος».

Ο «Καουμπόι» τους εξήγησε ότι εδώ και 60 χρόνια κουβαλάει πάντοτε μαζί του τον σουγιά που η λεπίδα του δεν ξεπερνά τη μία ίντσα, αφού τον εξυπηρετεί στις αγροτικές του εργασίες.

«Αν μεταφέρω ένα δέμα με σανό, το χρησιμοποιώ για να κόψω τον σπάγκο, ενώ ανοίγω και τις ζωοτροφές των αλόγων», είπε ο 75χρονος αλλά όλα αυτά δεν φάνηκαν να αλλάζουν τη στάση των αστυνομικών που του εξήγησαν ότι η μεταφορά λεπίδας σε δημόσιο χώρο παραβαίνει το άρθρο 51 του νόμου περί όπλων στο Κουνίσλαντ.

Σύμφωνα με τον νόμο ένα άτομο μπορεί να έχει στην κατοχή του μαχαίρι μόνο έξω από τα όρια του σπιτιού του αν έχει μια λογική δικαιολογία. Ο Γουέιν εκείνη την στιγμή στην παμπ δεν είχε λόγο να έχει μαζί του τον σουγιά.

Έτσι η αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο 100 δολαρίων. «Δεν θα τον είχα πάνω μου αν ήξερα ότι δεν επιτρεπόταν», είπε ο ηλικιωμένος, ο οποίος όπως αποδείχθηκε την είχε γλιτώσει αρκετές φορές αυτά τα 60 χρόνια που κουβαλούσε τον σουγιά στην τσέπη του.