iPhone 13: Όλα όσα αναμένουμε να μάθουμε σήμερα το βράδυ στο Apple Event

Παύλος Παπαπαύλου
iPhone 13: Όλα όσα αναμένουμε να μάθουμε σήμερα το βράδυ στο Apple Event
Τι αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στη σημερινή της online εκδήλωση;

H Apple έχει προγραμματίσει στις 20.00 ώρα Ελλάδος την παρουσίαση των νέων της iPhone (iPhone 13), αλλά και των αλλαγών που θα έρθουν με το iOS 15. Μαζί με το iPhone, εκτιμάται ότι θα γνωρίσουμε επίσης τα νέα AirPods, το νέο Apple Watch Series 7 και ίσως και κάτι νεότερο για την αγορά των iPad. Ας τα δούμε όλα με τη σειρά.

Ξεκινώντας με το βασικό πρωταγωνιστή που είναι το iPhone 13, όλες οι φήμες από συνεργάτες της Apple και ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της εταιρείας, σχεδιαστικά τα νέα τηλέφωνα δεν θα διαφέρουν ιδιαίτερα από τα περσινά μοντέλα (iPhone 12).

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχουν θα είναι στην οθόνη, όπου και στα high-end μοντέλα (από το iPhone 13 Pro και πάνω) θα υπάρχουν οθόνες LTPO (Low-Temparature Polycrystalline Oxide) που θα επιτρέπουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα του χρήστη. Για παράδειγμα, αναμένεται να υποστηρίζονται στις πιο ακριβές συσκευές υψηλότερα refresh rates στα 120Hz, καθώς και να υπάρχει πλέον η δυνατότητα να υποστηριχθεί το always-on display.

Η εταιρεία θα εστιάσει ακόμη στο κομμάτι των νέων μαγνητών για το MagSafe, αλλά και σε νέα χρώματα και μοντέλα. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένουμε:
- iPhone 13 mini σε 64GB και 128GB και σε μαύρο, μπλε, ροζ, μωβ, λευκό και κόκκινο χρώμα
- iPhone 13 σε 64GB και 128GB και σε μαύρο, μπλε, ροζ, μωβ, λευκό και κόκκινο χρώμα
- iPhone 13 Pro σε 128GB, 256GB, 512GB και σε μαύρο, ασημί, χρυσό και χάλκινο χρώμα
- iPhone 13 Pro Max σε 128GB, 256GB, 512GB και σε μαύρο, ασημί, χρυσό και χάλκινο χρώμα

Αλλαγές θα έχουμε και στα των καμερών με βελτιώσεις για τον φακό ultrawide, το οπτικό ζουμ, την εγγραφή video, αλλά και υποστήριξη για ProRes και Portrait Mode για το video. Κάτι σχετικό με το κομμάτι της αστροφωτογραφίας ίσως να είναι και μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς, μιας και η πρόσκληση της Apple μαρτυρούσε κάποια τέτοια στοιχεία.

Πηγαίνοντας στο Apple Watch Series 7, τα νέα «έξυπνα» ρολόγια αναμένονται με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό. Η οθόνη του θα γίνει πιο λεία και με λιγότερες κυρτώσεις στα πλάγια, καθώς και λιγότερες γωνίες στο σχεδιασμό του σασί. Η αλλαγή αυτή που θέλει να κάνει η Apple θα θυμίζει την αλλαγή στο σχεδιασμό που έκανε και στα smartphones της περνώντας από το iPhone 11 στο iPhone 12. Στο εσωτερικό των ρολογιών αναμένουμε ταχύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερες διαστάσεις (41mm και 45mm αντί για 40mm και 44mm), αλλά και ακόμη περισσότερες εφαρμογές στα δεδομένα που καταγράφουν οι αισθητήρες για τα της υγείας και της άσκησης.

Ανακοίνωση αναμένουμε και για τη νέα γενιά των απλών AirPods. Τα AirPods τρίτης γενιάς θα θυμίζουν στο σχεδιασμό τους AirPods Pro, αλλά δεν θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρόθεση της Apple είναι να τα κρατήσει σε πιο χαμηλά επίπεδα και σε πιο προσιτή τιμή, ενώ οι τελευταίες φήμες αναφέρουν και 20% μεγαλύτερη μπαταρία.

Σίγουρα θα έχουμε ανακοινώσεις και για τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της εταιρείας, με βασικούς πρωταγωνιστές τα iOS 15 και iPadOS 15. Η νέα έκδοση θα έρχεται προ-εγκατεστημένη στα νέα μοντέλα, ενώ θα διατεθεί και λίγο πριν το λανσάρισμα των iPhone 13 για παλαιότερες συσκευές. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν από τις beta, θα έχουμε τα Focus modes (που ο χρήστης θα καθορίζει ανάλογα με την εργασία του τι λειτουργίες θα προσφέρει το τηλέφωνο, πχ. αν είναι σε συναντήσεις να μην δέχεται αυτόματα κλήσεις), έναν ανανεωμένο Safari browser, νέα layouts για το Facetime και αλλαγές στα της διαχείρισης του ήχου.

Μαζί με αυτά θα δούμε σχεδόν σίγουρα και αλλαγές που θα έρθουν με το watchOS 8, αλλά και το macOS Monterey για Apple Watch και mac συστήματα αντίστοιχα. Τέλος ,υπάρχουν κάποιες φήμες για ένα νέο φθηνό iPad και για μια νέα έκδοση του iPad mini, ωστόσο στην παρούσα φάση συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες.

Πηγή εικόνας: MacRumors