Χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου για όλους εξετάζει η Κυβέρνηση: Ξεκίνησε η αποστολή των sms (pic)

Newsroom
Χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου για όλους εξετάζει η Κυβέρνηση: Ξεκίνησε η αποστολή των sms (pic)
Η Κυβέρνηση θα εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνη της, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, ακόμα κι αν καθυστερήσει ο ΕΜΑ να λάβει απόφαση.

Τη χορήγηση της 3ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες, προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση και μάλιστα θέλει να επιταχύνει και την διαδικασία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθυστερήσει να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, τότε η Κυβέρνηση θα εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνη της, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όπως έχει συμβεί και στο Ισραήλ. Κριτήριο για την 3η δόση του εμβολίου θα είναι το διάστημα που θα έχει παρέλθει από την 2η δόση και μένει να οριστικοποιηθεί αν θα γίνεται 6 ή 8 μήνες μετά την δεύτερη δόση.

Στάλθηκαν τα πρώτα sms για την 3η δόση

1

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η αποστολή των sms για την 3η δόση του εμβολίου και τη Δευτέρα (13/09) οι πρώτοι ξεκίνησαν να λαμβάνουν τα σχετικά μηνύματα. Περίπου 285.000 ανοσοκατασταλμένοι έλαβαν μήνυμα και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή μυελού, καρκινοπαθείς ή άνθρωποι υπό χημειοθεραπεία καθώς και οι νεφροπαθείς.

Η πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την Τρίτη (14/9).