Το ψέμα του Παύλου Σιδηρόπουλου στον Τάκη Σπυριδάκη και η φυλακή για μια ταινία! (vids)

Newsroom
Το ψέμα του Παύλου Σιδηρόπουλου στον Τάκη Σπυριδάκη και η φυλακή για μια ταινία! (vids)
Σαν σήμερα, το 2019 «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Τάκης Σπυριδάκης. Ο πολυβραβευμένος «αγαπούλας» που δεν ήταν στη ζωή «λούφα και παραλλαγή»!

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος ηθοποιός, έφυγε σαν σήμερα, το 2019 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 61 ετών, αλλά ουδείς μπορεί να τον ξεχάσει! Ο λόγος για τον Τάκη Σπυριδάκη, που οι νεότεροι θα τον θυμάστε από την διαφήμιση της wind και το περίφημο «αγαπούλα πούλα», που πολλοί έλεγαν πως υποδυόταν τον Μάκη Ψωμιάδη και φυσικά οι παλαιότεροι από τις πολυβραβευμένες ταινίες του, όπως η «Γλυκιά Συμμορία», «ο Κήπος του Θεού», «Λούφα και Παραλλαγή», «Βέρα Κρουζ»!

«Έχασα την αξιοπρέπειά μου για 5 ευρώ»

Δύσκολα χρόνια τότε βέβαια, γιατί όπως έλεγαν εκείνη την εποχή «τι να τα κάνεις τα βραβεία αν δεν έχεις τοίχο να τα κρεμάσεις», θέλοντας να καταδείξουν την οικονομική δυσμένεια. Πέρασε δύσκολα οικονομικά ο Τάκης Σπυριδάκης, έφτασε σε σημείο- δεν ντράπηκε να το πει και πολύ καλά έκανε- που «έχασα την αξιοπρέπειά μου για 5 ευρώ», αλλά η δεύτερη ευκαιρία που του ήρθε με τη διαφήμιση, τον αντάμειψε. Σε σημείο, να βγάλει όσα λεφτά δεν είχε βγάλει από τις ταινίες.

«Άντε ρε που κάθεσαι και σερβίρεις ποτά»

Δεν το φοβόταν όμως… Ήταν της άποψης κάνε αυτό που πρέπει και θα ότι είναι να έρθει θα έρθει. Μέχρι τότε έκανε ότι δουλειά μπορούσε να φανταστεί κανείς. Από πιτσιρικάς δούλευε σε καφενεία, γκαρσόνι, σε οικοδομές ενώ όποτε δεν είχε δουλειά στον κινηματογράφο - καθώς το θέατρο δεν του άρεσε- δούλεψε μπάρμαν. Δεν ντρεπόταν και ακόμα όταν πήγαιναν διάφοροι σκηνοθέτες στα μπαρ που δούλευε και του έλεγαν «ελα ρε που καθεσαι και σερβίρεις ποτα» αφήνοντάς του μια σακούλα με λεφτά, εκείνος έλεγε «δεν τα δέχομαι».

«Παραλίγο να μπω στη φυλακή για μια ταινία»

Κι αυτό το είπε άνθρωπος που κόντεψε να μπει στη φυλακή εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Είχε κάνει μια ταινία η οποία τον εξόντωσε οικονομικά και μετά από αυτήν λίγο έλειψε να μπει στη φυλακή. Η ειρωνεία ήταν πως η ταινία «μιλούσε» για... τις φυλακές.

Το «ψέμα» του Σιδηρόπουλου

Ναι, λογική η ερώτηση… Μπαρ, αλκοόλ, ίσως και ναρκωτικά. Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος: «Δεν επεσα στη χημεια. Με το αλκοολ τα πήγαινα καλά αλλά όποτε πήγαινε να με γυρίσει από κάτω, το έστρεφα». Είχε όμως τη χημεία δίπλα του, κοντά του… Πειραιωτάκι έκανε παρέα με τον Παύλο Σιδηρόπουλο… «Τον αγαπούσα. Του είχα μιλήσει. Μου έλεγε ότι το προσπαθεί (σ.σ. τα τα κόψει)... Ήταν ψέμα».

«Ήταν Τρίτη πρωί...»

Ο Τάκης Σπυριδάκης, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ πως μετά τη διαφήμιση ξεκίνησε μια 2η καριέρα και είχε ξανά προτάσεις για δουλειές, «έφυγε» σε ηλικία 61 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Όχι αμαχητί… «Μια Τρίτη πρωί, μου είπε ο γιατρός, “κάτι σοβαρο συμβαινει”, του λέω “είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, μη μιλάμε έτσι”. Τον ρώτησα αν αντιμετωπίζεται… Αφού κοίταξε εμένα, τριγύρω, τον υπολογιστή μου είπε “ναι, μπορεί και να αντιμετωπίζεται”».

Ρούφηξε μια γουλιά από το ουίσκι του, τράβηξε μια τζούρα από το τσιγάρο του και μονολόγησε «θα δώσω μάχη» και την έδωσε…