Λουλούδια, φιλιά και φιλαρμονική στον Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη: Συγκλονιστικό «αντίο» (pics & vid)

Newsroom
Λουλούδια, φιλιά και φιλαρμονική στον Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη: Συγκλονιστικό «αντίο» (pics & vid)
Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Πειραιά και πλήθος κόσμου με λουλούδια και τα τραγούδια του στα χείλη, επιβιβάστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης για τα Χανιά.

Υπό τις ιαχές «αθάνατος» και τον εθνικό μας ύμνο, λίγα λεπτά πριν τις επτά το απόγευμα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά, το όχημα που μεταφέρει στην Κρήτη τη σορό του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

1

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Εκεί βρέθηκε και η φιλαρμονική ορχήστρα του Πειραιά, παίζοντας ορισμένα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

3

Εν μέσω χειροκροτημάτων και των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου της πόλης αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά, το όχημα με τη σορό επιβιβάστηκε πρώτο στο πλοίο της γραμμής, ενώ στελέχη του Λιμενικού έλαβαν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

1

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη στις 07.30 το πρωί, οπότε και η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γάλατα Χανίων για την ταφή.