Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: «Βίαιος εξτρεμιστής» τραυμάτισε 6 άτομα σε σούπερ μάρκετ

Newsroom
Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: «Βίαιος εξτρεμιστής» τραυμάτισε 6 άτομα σε σούπερ μάρκετ
Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πελάτες του σούπερ μάρκετ New Lynn στο Όκλαντ λίγο μετά την επίθεση.

Στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας ένας βίαιος εξτρεμιστής επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τουλάχιστον έξι, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να τον πυροβολήσει.

Το γεγονός της τρομοκρατικής επίθεσης επεσήμανε η πρωθυπουργός της χώρας, Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι ο δράστης έχει καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και ζούσε στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία 10 χρόνια.

Έγινε γνωστό ότι ο δράστης είχε εμπνευστεί από το "ισλαμικό κράτος" και εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς, μόλις ένα λεπτό μετά την επίθεσή του σε αθώους πολίτες με πυροβολισμούς.

«Αυτό ήταν ειδεχθές, ήταν φρικτό, ήταν κακό. Διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο, όχι από μια θρησκεία», είπε χαρακτηριστικά η Άρντερν. Οι έξι τραυματίες είναι πελάτες του σούπερ μάρκετ, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων Σεντ Τζον ανακοίνωσε ότι από αυτούς οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πελάτες του σούπερ μάρκετ New Lynn στο Όκλαντ λίγο μετά την επίθεση. «Υπάρχει κάποιος εδώ που κρατά μαχαίρι, έχει μαχαίρι», ακούγεται να λέει μία γυναίκα. «Κάποιος μαχαιρώθηκε». Ένας φύλακας ζήτησε από τους πελάτες του καταστήματος να φύγουν λίγη ώρα αφού ακούστηκαν περίπου έξι πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς κατά του δράστη.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πανικόβλητους πελάτες να τρέχουν έξω από το σούπερ μάρκετ αναζητώντας καταφύγιο. Η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς το Μάρτιο του '19, ένας υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής σκότωσε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς.