Αρκούδα με τα μικρά της έκαναν νυχτερινή βόλτα στο Δίκορφο Ζαγορίου (vid)

Αρκούδα με τα μικρά της έκαναν νυχτερινή βόλτα στο Δίκορφο Ζαγορίου (vid)
Στο Δίκορφο Ζαγορίου μία αρκούδα έχοντας μαζί της τα δύο μικρά της αποφάσισαν να κάνουν μία βόλτα μέσα στο χωριό προφανώς προς αναζήτηση τροφής και αφού μπήκαν σε ένα κτίριο και μάλλον δεν βρήκαν κάτι ενδιαφέρον αποχώρησαν.

Στο Δίκορφο του Ζαγορίου όταν ο Αύγουστος τελειώνει οι κάτοικοι μένουν ακόμη λιγότεροι καθώς φεύγουν οι επισκέπτες και αυτό έδωσε τη δυνατότητα βρίσκοντας ησυχία σε μια αρκούδα, να επισκεφθεί το χωριό με τα δυο μικρά της!

Ένας κάτοικος του χωριού, ο Γιάννης Γιαννιώτης κατέγραψε το συμβάν σε βίντεο και το πόσταρε στο facebook στην ομάδα του χωριού και είναι είναι πραγματικά υπέροχο. Δείχνει τη μαμά αρκούδα με τα μικρά της, αργά το βράδυ, να μπαίνει στο εσωτερικό κτιρίου, πιθανότατα προς αναζήτηση φαγητού και μετά αποχωρεί ήσυχα, προφανώς μη έχοντας βρει κάτι ενδιαφέρον.

Το φαινόμενο με εμφάνιση αρκούδων στα χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου μέσα στους οικισμούς δεν είναι πάντως κάτι ασυνήθιστο. Το Δίκορφο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.015 μέτρων και καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από δάση φυλλοβόλων και κωνοφόρων, ενώ έχει και πλούσια άγρια πανίδα.