Δραματικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη: 31 νεκροί στην άσφαλτο σε 8 μήνες

Δραματικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη: 31 νεκροί στην άσφαλτο σε 8 μήνες
Το 31ο θύμα στην άσφαλτο από την αρχή του 2021 θρηνεί η Κρήτη, μετά το χθεσινό (23/8) θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στην Κίσαμο Χανίων.

Τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη για μία ακόμα φορά σοκάρουν: 31 νεκροί μέχρι σήμερα στο νησί, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 οι νεκροί ήταν 30, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Μεγάλος αριθμός τραυματιών, πολλοί εκ των οποίων θα βιώνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους τις συνέπειες, τροχαία όπου πρωταγωνιστούν νέοι άνθρωποι και περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν μεγάλο «αποτύπωμα», μπαίνουν στον χάρτη των αιματοβαμμένων λιστών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννη Λιονάκη ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, «το πλέον ανησυχητικό στοιχείο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η "μετακόμιση" των σοβαρών τροχαίων συμβάντων και κυρίως των θανατηφόρων, από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, οι 24 από τους 31 νεκρούς στην άσφαλτο, είναι θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν εκτός ΒΟΑΚ. Σκοτωνόμαστε, ενώ πηγαίνουμε στο χωριό μας...».

«Στο κόκκινο» οι τουριστικές περιοχές

Για μια ακόμα χρονιά, οι τουριστικές περιοχές «πρωταγωνιστούν» στα σημεία όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Περιοχές όπως ο Πλατανιάς στα Χανιά, η Χερσόνησος και η Μεσαρά στο Ηράκλειο εμφανίζουν υψηλούς δείκτες τροχαίων κάθε χρόνο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα στην εξίσωση μπαίνουν και περιοχές που μέχρι σήμερα εμφάνιζαν λίγα περιστατικά, όπως η Ιεράπετρα και γενικότερα ο νομός Λασιθίου.

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ζώνη για όλους τους επιβάτες εντός αυτοκινήτου, κράνος για τους δικυκλιστές. Και κυρίως οι νέοι, βλέπουμε πολύ σοβαρά περιστατικά μέσα στις πόλεις, στα αστικά κέντρα, όπου έχουμε μέχρι και ανατροπές οχημάτων, σοβαρά συμβάντα, με τραυματισμούς και δυστυχώς θύματα», σημείωσε ο κ. Λιονάκης.