Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν: Έξω από κλειστούς χώρους οι ανεμβολίαστοι, «παράθυρο» για θέατρα και σινεμά και μάσκες παντού (vid)

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν: Έξω από κλειστούς χώρους οι ανεμβολίαστοι, «παράθυρο» για θέατρα και σινεμά και μάσκες παντού (vid)
Βασικός άξονας των νέων μέτρων είναι ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, με το κόστος να το καλύπτουν οι ίδιοι.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ετοιμάζει η κυβέρνηση με ανακοίνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (24/8) από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να μπει στοπ στην είσοδο όσων δεν έχουν εμβολιαστεί σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Για τους εργαζόμενους

Για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα ισχύει υποχρεωτικό rapid test κάθε εβδομάδα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το κόστος για το τεστ αναμένεται να είναι γύρω στα 10 ευρώ και θα επιβαρύνει τους ίδιους, ενώ θα υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πχ στην εστίαση, που είναι πιθανό η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι και για 2 φορές την βδομάδα.

Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστίαση δηλαδή σε χώρους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την χρήση μάσκας όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Παράθυρο» για θέατρα και σινεμά

Επίσης, συζητείται σθεναρά και είναι πιθανό να απαιτείται τεστ 48ωρών και χρήση της μάσκας για την είσοδο ανεμβολίαστων σε θέατρα και κινηματογράφους.