Όσο ο Έλληνας πιλότος του Beriev επιχειρούσε, η φωτιά απειλούσε το σπίτι του (vid)

Όσο ο Έλληνας πιλότος του Beriev επιχειρούσε, η φωτιά απειλούσε το σπίτι του (vid)
Δεν πρόλαβε ο Παναγιώτης Καπετάνης να προφυλάξει το σπίτι του, το οποίο κάηκε στους Θρακομακεδόνες.

Ακόμα μία συγκλονιστική ιστορία από το μέτωπο με τις φωτιές ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τον Έλληνα πιλότο του ρωσικού Beriev να χάνει το σπίτι του από τη φωτιά.

Η ειρωνεία είναι πως εκείνος επιχειρούσε στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης -Θρακομακεδόνων. Έβλεπε το μέτωπο να πλησιάζει στην περιοχή που κατοικεί αλλά δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

«Αυτό που έβλεπα από ψηλά ήταν μια κόλαση πραγματικά εκείνη την ημέρα. Παντού υπήρχαν μεγάλα μέτωπα από φωτιές και στο τέλος είδα ότι το μέτωπο προσεγγίζει τον οικιστικό ιστό της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων» σημείωσε στο Mega.

Αφού προσγειώθηκε με το τελευταίο φως της ημέρας, πήρε τη μηχανή του και πήγε στο σπίτι του: «Εγώ βρισκόμουν στο σπίτι μέχρι και δύο τρία λεπτά πριν περάσει η φωτιά από το σπίτι. Μέχρι και τελευταία στιγμή προσπαθούσα με ένα λάστιχο να καταβρέξω τον περιβάλλοντα χώρο. Μόλις είδα όμως ότι το μέτωπο ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα σκέφτηκα να εγκαταλείψω γιατί φοβήθηκα για την ίδια μου τη ζωή. Ήμουν σίγουρος ότι το σπίτι μου είχε γίνει στάχτη» πρόσθεσε.

Το σπίτι δεν κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο υπέστη σοβαρές ζημιές που το καθιστούν μη κατοικήσιμο: «Η ζωή είναι τέτοια που την αμέσως επόμενη στιγμή, με ψυχραιμία κάθισα και σκέφτηκα ότι κοίταξε να δεις, η ζωή έχει συνέχεια, η ζωή συνεχίζεται είμαι δυνατός και ό,τι και να έγινε θα τα καταφέρω» ανέφερε ο πιλότος.

Την επόμενη κιόλας ημέρα πιλόταρε και πάλι το αεροσκάφος και «ρίχτηκε» και πάλι στην μάχη των πυρκαγιών.