H Samsung παρουσίασε δύο νέα foldables, ένα νέο smartwatch και ένα νέο σετ ακουστικών (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
H Samsung παρουσίασε δύο νέα foldables, ένα νέο smartwatch και ένα νέο σετ ακουστικών (vids)
Όλες οι ανακοινώσεις από το Samsung Unpacked event που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη.

Η Samsung επιβεβαίωσε σχεδόν όλες τις φήμες που είχαν διαρρεύσει για τα νέα προϊόντα που θα ρίξει στην αγορά στο επόμενο διάστημα. Η εταιρεία ολοκλήρωσε το Samsung Unpacked event της και έφερε στη δημοσιότητα δύο νέα foldables, ένα νέο smartwatch και ένα νέο σετ ασύρματων ακουστικών. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Το Samsung Galaxy Z Fold 3 είναι το premium μοντέλο της σειράς. Χαρακτηρίζεται από μια ενιαία οθόνη 7.6 ιντσών Infinity Flex (29% πιο φωτεινή) με υποστήριξη S-Pen (που έρχεται για πρώτη φορά σε foldable). Είναι ανθεκτικό στο νερό κατά το πρότυπο IPX8 και κατασκευασμένοι από το πιο ισχυρό αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε συσκευή της κορεατικής εταιρείας. Είναι πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο και μικρότερο σε διαστάσεις.

Στο πίσω μέρος του υπάρχουν τρεις κάμερες (12MP, ultrawide και telephoto), ενώ στο εσωτερικό υπάρχει μια punch hole selfie camera 10MP. Κάτω από την οθόνη υπάρχει μια selfie camera 4MP. Από πλευρά επεξεργαστή έχουμε τον Snapdragon 888 και στο εσωτερικό συναντάμε ακόμη μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τις 27 Αυγούστου στην Ελλάδα και στην τιμή των €1899 για τα 256GB ή των €1999 για τα 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Τα ίδια χαρακτηριστικά σχεδιασμού ισχύουν και για το δεύτερο foldable που παρουσιάστηκε, το clamshell Samsung Galaxy Flip 3. Είναι αδιάβροχο κι αυτό, και κατασκευασμένο από ισχυρό αλουμίνιο, ενώ φέρει και τον ίδιο επεξεργαστή. Η οθόνη στο κάλυμμά του έχει διαγώνιο 1.1 ίντσα, είναι τεχνολογίας AMOLED και μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πληροφορίες. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια οθόνη 6.7 ιντσών και υποστηρίζει 120Hz adaptive refresh rate. H πώλησή του θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και θα πωλείται έναντι €1099 για την έκδοση των 128GB και έναντι €1149 για την έκδοση των 256GB.

Σε ό,τι αφορά τα ρολόγια, η Samsung αποκάλυψε τα Samsung Galaxy Watch 4 και Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Θα φέρουν το λειτουργικό Wear OS και με υποστήριξη για όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές, όπως τα Pay, S Health, Bixby και Google Maps. Από πλευράς επεξεργαστή έχουμε τον Exynos W920 και συνολικά 20% υψηλότερες επιδόσεις CPU και 50% μικρότερη κατανάλωση RAM.

H οθόνη του είναι προστατευμένη από σχετικό γυαλί και τα δύο μοντέλα θα διατεθούν σε δύο μεγέθη. Το Samsung Galaxy Watch 4 στα 40mm και στα 44mm και το Samsung Galaxy Watch 4 Classic στα 42mm και στα 46mm. Η μπαταρία τους μπορεί να φορτίσει πλήρως σε ώρες και να προσφέρει λειτουργία για έως και 40 ώρες.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και τα νέα ασύρματα ακουστικά, τα Samsung Galaxy Buds 2. Θα κυκλοφορήσουν σε τέσσερα χρώματα και θα υποστηρίζουν Ambient Sound και Active Noise Cancellation. Και αυτά θα κυκλοφορήσουν από τις 27 Αυγούστου.