Δανάη Μπάρκα: «Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο»

Δανάη Μπάρκα: «Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο»
Η Δανάη Μπάρκα, σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια για την εικόνα του σώματός της, ενώ απάντησε στις φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον Απόστολο Ρουβά.

Η Δανάη Μπάρκα έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μεταξύ άλλων μίλησε για την προσωπική της ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί για την εικόνα του σώματός της. Η παρουσιάστρια έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές για το body shaming χωρίς να «μασάει» τα λόγια της. Πρόσφατα είχε απαντήσει και σε έναν ακόλουθό της στο Instagram που την είχε αποκαλέσει «χοντρή», δημοσιεύοντας μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία της με μαγιό γράφοντάς του: «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου».

-Είσαι ένα όμορφο, δροσερό, σέξι κορίτσι. Ακόμα κι όταν δέχεσαι αρνητικά σχόλια για την εικόνα σου στα social media, τοποθετείσαι με επιχειρήματα και ειλικρίνεια, δίνοντας κίνητρο και σε άλλα κορίτσια να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, ακόμα και η JLo που μου έκλεψε το αγόρι! (Γελάει.) Όμως η ανάγκη είναι η μητέρα της προόδου. Τι εννοώ: Όταν νιώσουμε ανασφαλείς, μπορούμε αυτή την ανασφάλεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να τη γυρίσουμε σε δύναμη. Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο. Μια κοινωνία όπου όλοι μιλάμε πολύ, εκφραζόμαστε, σχολιάζουμε. Αυτό είναι ωραίο, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Ακόμα κι αν αυτό κουράζει ορισμένους, είναι σημαντικό να ακούγονται κάποια πράγματα, ειδικά από ανθρώπους που τα ζουν. Όταν εγώ είμαι θεωρητικά ένα κορίτσι διαφορετικό στην τηλεόραση ως προς την εμφάνιση, νιώθω υποχρέωσή μου, αν με βλέπει ένα κορίτσι 15, 25 ή 35 χρόνων, που και εκείνο πάνε να το κρίνουν για την εικόνα του, να βγω μπροστά και να πω πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις κρίνει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε βάλει σε ένα καλούπι που δεν θες. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε υποδεέστεροι και δεν πρέπει κανένας να θεωρεί πως δεν είναι μαγικός γιατί κάποιος άλλος δεν βλέπει τη μαγεία του. Χαίρομαι που υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν "φέτος έβαλα πρώτη φορά μαγιό για σένα". Είναι ωραίο αυτό αλλά και ταυτόχρονα τρομακτικό να σκεφτείς πως ένας άνθρωπος ντρεπόταν να βάλει μαγιό. Πρέπει να κλείνουν τα στόματα όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κριτική και πριν μιλήσουμε να σκεφτόμασταν πώς θα νιώθαμε αν ήμασταν στη θέση του άλλου.

-Είσαι αγαπητή στα social media αλλά έχεις εισπράξει και hate speech.

Ναι, πολύ. Παραδόξως από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή έχει λιγοστέψει, αν και αρχικά φοβόμουν πως με την εκπομπή και την έκθεση θα συνέβαινε το αντίθετο. Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια. Σε κάποια έχω απαντήσει. Ακόμα κι όταν ξεκίνησε το #Me Too, είχα δεχθεί μεγάλη επίθεση.

Δανάη Μπάρκα: «Δεν διαψεύδω και δεν επιβεβαιώνω τίποτα για την προσωπική μου ζωή»

Η Δανάη Μπάρκα μίλησε και για την προσωπική της ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον Απόστολο Ρουβά.

-Σε συνέντευξη για την οκτάχρονη σχέση σου, μου φάνηκε πολύ γλυκός ο τρόπος που τοποθετήθηκες για το πρώην αγόρι σου. Είπες πως «Όταν είσαι με έναν άνθρωπο που τον λατρεύεις και έχεις μεγαλώσει μαζί του, δεν μπορείς παρά να είσαι οικογένεια. Είπαμε ότι για να μη φτάσουμε στο άσχημο σημείο, ας βάλουμε μια τελεία σε αυτό που έχουμε τώρα». Ήταν τόσο ιδανικός ο χωρισμός όσο ακούγεται;

Προφανώς δεν μπορεί να είναι όλα ιδανικά σε έναν χωρισμό, ειδικά στην αρχή, αλλά πλέον έχει περάσει και καιρός. Παρέα δεν κάνουμε. Αλλά έχουμε μια καλή επικοινωνία για ό,τι χρειάζεται, έχουμε μαζί δύο σκυλιά που τα βλέπουμε και οι δύο. Πλέον το τοπίο είναι ξεκάθαρο μεταξύ μας, ύστερα από πέντε μήνες που, δεν θα σου κρύψω, τα είχαν όλα. Οι άνθρωποι που έχουμε αγαπήσει είναι ωραίο να ξέρουμε ότι είναι καλά. Και όταν μιλάμε για ανθρώπους νοήμονες, υπάρχει και επικοινωνία. Δεν λειτουργεί βέβαια πάντα έτσι, αλλά όταν συμβεί είναι ωραίο.

-Τα προσωπικά τα μοιράζεσαι με τον κόσμο που σε αγαπά ή αυτό έγινε με τη συγκεκριμένη σχέση λόγω διάρκειας;

Η αλήθεια είναι πως νιώθω την ανάγκη να προστατεύω την προσωπική μου ζωή. Αν κοιτάξεις πίσω, ελάχιστες από τις αναρτήσεις μου αφορούν σχέση μου. Πιο πολύ το τι συμβαίνει στη ζωή μου φάνηκε από κάποιες πρεμιέρες, καθώς ποτέ δεν κρύφτηκα.

-Αιφνιδιάστηκες που τελευταία υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για τα προσωπικά σου, ειδικά για τη σχέση σου με τον Απόστολο Ρουβά;

Δεν αιφνιδιάστηκα, αλλά με την προσωπική μου ζωή είμαι πάντα λίγο ντροπαλή, κι ας μη μου φαίνεται. Δεν θέλω να ακούγονται, δεν θέλω να γράφονται. Θέλω να γίνει με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ. Όμως όταν μπαίνεις στον χορό, θα χορέψεις.

-Διέψευσες πάντως όλο αυτό που ακουγόταν για τη σχέση σου με τον Απόστολο.

Αυτό συνέβη πριν από οκτώ μήνες, όταν ήμουν ακόμα με τον Πάνο (σ.σ. Αδαμόπουλο). Είχε γραφτεί κάτι που δεν ίσχυε και το διέψευσα αμέσως γιατί έπρεπε να σεβαστώ έναν άνθρωπο που ήμουν μαζί του. Γενικά όμως δεν μιλώ για την προσωπική μου ζωή, δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω αν είμαι ή δεν είμαι, αν είμαστε μόνο φίλοι ή αν συμβαίνει κάτι παραπάνω. Νομίζω πως επί της ουσίας δεν αφορά και κανέναν. Υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες, μια δύσκολη ή μια ευτυχισμένη στιγμή, που είναι πιο άξιες λόγου για να τις μοιραστείς από μια σχέση.

-Με τον Απόστολο κάνετε στενή παρέα και εκτός εκπομπής. Θα συνεχίσει του χρόνου μαζί σου;

Δεν μπορώ ακόμα να επιβεβαιώσω την ομάδα, θα σας κρατήσω και μερικές εκπλήξεις. Θα ανακοινωθούν τα πάντα από το κανάλι μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: reader.gr