Στο έλεος της φωτιάς το Πευκί, οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους με τις φλόγες (vid)

Στο έλεος της φωτιάς το Πευκί, οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους με τις φλόγες (vid)
Εφιαλτική η κατάσταση στο Πευκί της Εύβοιας, όπου η φωτιά καίει ότι βρίσκει στο πέρασμά της και οι κάτοικοι παλεύουν με ότι μέσα διαθέτουν.

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί το Πευκί Ευβοίας. Η φωτιά καίει ότι βρίσκει στο πέρασμά της, σπίτια, περιουσίες και οι κάτοικοι αβοήθητοι προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν να σβήσουν τις φλόγες. Με τα χέρια, με λάστιχα, ακόμα και με πυροσβεστήρες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έχει κοπεί το νερό στον οικισμό, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς την θάλασσα στο Πευκί καίγοντας ότι βρίσκει στο διάβα της.

Από το πρωί οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην παραλία του χωριού και παρακολουθούσαν με αγωνία τις εξελίξεις και τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από τα επίγεια όσο και από τα εναέρια μέσα.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής τα πρώτα σπίτια στο Πευκί παραδόθηκαν στις φλόγες, με την πύρινη λαίλαπα να αγγίζει την παραλία. Οι στιγμές είναι δραματικές, με τα πλωτά μέσα να είναι σε ετοιμότητα να πάρουν και τους τελευταίους κατοίκους.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατάσβηναν τις φλόγες στις αυλές τους στον οικισμό μέσα . Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετώπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.