Αλατζάς για την επίθεση στο συνεργείο του OPEN: «Παραπέμπει σε φασίστες» (vid)

Αλατζάς για την επίθεση στο συνεργείο του OPEN: «Παραπέμπει σε φασίστες» (vid)
Ο Κώστας Αλατζάς περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε το συνεργείο του OPEN και κάνει λόγο για επίθεση από φασίστες.

Την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη και οι τεχνικοί του OPEN την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ στο πύρινο μέτωπο στη βόρεια Αττική, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

«Είναι γεγονός ότι από τις απογευματινές συνδέσεις υπήρξαν νεαροί που έβριζαν on camera και έλεγαν διάφορα. Παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας για μετακινήσεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς στους Θρακομακεδόνες αυτή η ομάδα νεαρών ανεβοκατέβαινε καθ' όλη την διάρκεια των συνδέσεων. Κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα υπήρξε μια αναζωπύρωση και η αστυνομία ζήτησε από όλους να απομακρυνθούν συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων. Τότε μέσα στον πανικό μια ομάδα 15 ατόμων κινήθηκε την ώρα που είμασταν στον αέρα και μας έσπασε την κάμερα.

Κινήθηκαν απειλητικά σε μένα, στον οπερατέρ μας αλλά και στην Ελευθερία Σπυράκη που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να πιάσει βάρδια. Μας έβριζαν και είχαν τεράστια οργή εναντίον των καναλιών. Και ενώ το OPEN έχει αποδείξει αυτές τις μέρες ότι ακόμα κι όταν ακούγονται βρισιές και αυτές ακούγονται, διότι δεν κόβουμε ποτέ τίποτα, προσπαθώντας να δίνουμε λόγο σε όλους.

Εμένα και την Ελευθερία μας ανάγκασαν δια της βίας να μπούμε μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν λοιπόν μπήκαμε μέσα άρχισαν να κουνάνε το αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έσπασαν τα τζάμια πιθανότατα με το τρίποδο της κάμερας. Στο σημείο αυτό, στα 20 με 30 μέτρα υπήρχαν άντρες της αστυνομίας που είχαν κάνει το μπλόκο. Ήταν πάνω από 30 αστυνομικοί.

Όταν έσπασαν τα τζάμια ένας εκ των ατόμων αυτών, μου έριξε μια μπουνιά στην μύτη. Είναι το σημείο που μεταδίδει η Ελευθερία. Συνεχίζουν να βρίζουν τους δημοσιογράφους και τα κανάλια που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους και κάνουν όλα αυτά που κάνουν με τα εμβόλια. Υπήρξε μια φρασεολογία και ένας τραμπουκίστικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες», ανέφερε ο δημοσιογράφος του OPEN, ο οποίος στη συνέχεια είπε ότι ένας νεαρός αστυνομικός πρόταξε τα στήθη του για να τους προστατεύσει.

Δείτε όσα είπε ο δημοσιογράφος του OPEN