Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του που κινδύνευε από τη φωτιά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του που κινδύνευε από τη φωτιά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίσθηκε από την σύζυγό του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι, το οποίο κινδύνευε λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή, βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εντοπίστηκε από την γυναίκα του, η οποία αμέσως κάλεσε το 166.

Οι διασώστες του έκαναν επί μισή ώρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι, όταν μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανακοπή.

Σύμφωνα με το protothema.gr «βρισκόταν διαρκώς από χθες στο εργοστάσιό του που κινδύνευε από τη φωτιά με τεράστιο άγχος για τις εξελίξεις. Η γυναίκα του που ανησύχησε όταν δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, πήγε στο γραφείο του και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του».

Το βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex (Μ. Βρετανίας) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics. Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 - 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. "Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε." από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας ήταν συνδιαχειριστής της. Ήταν παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών.

https://www.protothema.gr/greece/article/1149854/nekros-apo-anakopi-sto-ergostasio-tou-o-proedros-tou-evea-konstadinos-mihalos/