Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα στην Αττική (vid)

Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα στην Αττική (vid)
Σε δύο περιοχές επικεντρώνονται τα πύρινα μέτωπα στην Αττική από την μεγάλη φωτιά.

Μετά από μία νύχτα... κόλαση, το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Δροσοπηγή και στην πορεία της έκαψε οτι έβρισκε μπροστά της.

Πέρασε από Κρυονέρι και Δροσοπηγή, στη συνέχεια έφτασε στην Εθνική οδό, όπου είχαν στηθεί μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να μην περάσει στην άλλη πλευρά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Οι μεγάλες στάχτες δεν επέτρεψαν τον έλεγχο της φωτιάς και λίγο πριν τις 22:00 πέρασε και συνέχισε το καταστροφικό της έργο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης σε Πολυδένρι και Καπανδρίτη. Ακολούθησε νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Πευκόφυτο και οικισμός Ποντίων που είναι κοντά στον Άγιο Στέφανο.

Αυτή τη στιγμή, τα μεγάλα ενεργά μέτωπα είναι δύο. Το ένα στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών και το άλλο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια, ενώ άλλα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ήδη ξεκινήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, όμως μεγάλο προβληματισμό και πίεση δημιουργεί η πρόβλεψη πως από το μεσημέρι περίπου, θα ενισχυθούν οι άνεμοι στις περιοχές αυτές.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, κρύβει πολλούς κινδύνους...