Φωτιά στην Αχαΐα: Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισε το Λιμενικό, «οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» (vid)

Φωτιά στην Αχαΐα: Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισε το Λιμενικό, «οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» (vid)
Απεγκλωβίζονται σταδιακά τα αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου λόγω της φωτιάς στην Αιγιάλεια.

Περίπου 110 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

«Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», συνεχίζει, «κινητοποιήσαμε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή ένα φέρι - μποτ της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων», προσθέτοντας ότι «το Λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή».

«Ιδιαίτερα κρίσιμες οι επόμενες ώρες»

«Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι: «η Περιφέρεια έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι: «είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων όσων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες», συμπληρώνοντας ότι «βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Απεγκλωβίζονται σταδιακά τα αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

Στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στις περιοχές του Δρεπάνου και του Ελαιώνα, προχωρά η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρός αριθμός αυτοκινήτων κινείται ανά χρονικά διαστήματα, με ένα περιπολικό να προπορεύεται πάντα, για λόγους ασφαλείας.