Ο Φιλιππίδης φοβόταν να μείνει στην ΓΑΔΑ με τους άλλους κρατούμενους (vid)

Ο Φιλιππίδης φοβόταν να μείνει στην ΓΑΔΑ με τους άλλους κρατούμενους (vid)
Η διανυκτέρευση του Πέτρου Φιλιππίδη στην ΓΑΔΑ, πριν μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας πέρασε το χθεσινό βράδυ ο Πέτρος Φιλιππίδης, πριν την μεταφορά του σήμερα στις φυλακές Τρίπολης όπου και θα μείνει μέχρι να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ο γνωστός ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με το protothema.gr, ζήτησε τα φάρμακα που λαμβάνει, ενώ δεν είχε επισκεπτήριο από κανέναν. Ούτε από τους δικηγόρους, ούτε από κάποιον συγγενή του. Απλά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την σύζυγό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ανέβηκε στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν εκεί, αν μπορεί να μείνει μαζί τους σε κάποιο χώρο, καθώς φοβόταν την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με άλλους κρατούμενους. Φυσικά το αίτημά του δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό, με τους υπεύθυνους να του εξηγούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τον οδήγησαν πάντως σε ένα κελί, το οποίο ήταν άδειο εκείνη την ώρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός που αποδίδεται στον επιφανή ηθοποιό φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη.
Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά. Η γυναίκα, επίσης γνωστή ηθοποιός, καταγγέλλει ότι μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο αποδέχθηκε την προσφορά του να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, στο οποίο είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.