Η Αθήνα διόρισε υπεύθυνη θερμότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης!

Η Αθήνα διόρισε υπεύθυνη θερμότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης!
Η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πρώτη στην Ευρώπη- και 2η στον κόσμο μετά το Μαϊάμι- που δημιουργεί υπεύθυνη θέση, που θα περιλαμβάνει την εξεύρεση νέων τρόπων για να δροσιστεί η πόλη.

Η Αθήνα έχει διορίσει υπεύθυνο θερμότητας για να προστατεύσει τους ανθρώπους της από τις υψηλές θερμοκρασίες και να προσπαθήσει να βρει τρόπους για να προσαρμόσει την πόλη, έναντι του καυσαερίου και των ακραίων υψηλών θερμοκρασιών που «χτυπούν». Μια απόφαση αναγκαία απέναντι στην έκτακτη ανάγκη για να αντιμετωπιστεί η αλλαγή κλίματος.

Αυτή η απόφαση είναι μάλιστα η πρώτη στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο, μετά την ανάλογη των αρχών του Μαϊάμι στη Φλόριντα να διορίσουν επικεφαλή για τη θερμότητα.

Η Αθήνα διόρισε για τη θέση την Ελένη Μυριβίλη η οποία είπε: «Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάφερε να κινητοποιήσει μια διεθνή υποστήριξη για την αντιμετώπισή της. Αποτελεί τιμή για εμένα να υπηρετήσω ως η πρώτη Chief Heat Officer της Ευρώπης» σημειώνοντας ότι «συζητάμε για την Κλιματική Αλλαγή και την υπερθέρμανση εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν έχουμε συζητήσει σχεδόν καθόλου για την ακραία ζέστη».

Στόχος είναι η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων από την αύξηση της θερμοκρασίας και γενικά την θωράκιση της πόλης απέναντι στην ζέστη. Θα οργανωθεί επίσης μια «ομάδα κρούσης» από εταίρους πέραν του Δήμου ώστε γρήγορα και συστηματικά να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί η πόλη στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Η κλιματική αλλαγή για την πόλη μας σημαίνει πιο συχνές και επικίνδυνες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες για τους κατοίκους και τους τουρίστες που είναι κρίσιμοι για την οικονομία μας. Δυστυχώς, η Αθήνα δεν είναι μοναδική πόλη καθώς η ζέστη αποτελεί έκτακτη ανάγκη για πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο».

Οι τρόποι που θα εξεταστούν για να δροσιστεί η πόλη είναι πέρα ​​από τον προφανή κλιματισμό σε κτίρια- ο οποίος αυξάνει βέβαια την κλιματική κρίση με τη μαζική χρήση ενέργειας σε όλο τον κόσμο- η φύτευση δέντρων και φυτών και η καλλιέργεια χώρων πρασίνου για σκιά, όπως και ο επανασχεδιασμός δρόμων και κτιρίων και η εξέταση των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή.