Δημοσιογράφοι ταξίδεψαν 9.000 χλμ. για το Τόκιο για να δουν τους αγώνες από live streaming

Δημοσιογράφοι ταξίδεψαν 9.000 χλμ. για το Τόκιο για να δουν τους αγώνες από live streaming
Δημοσιογράφοι στο Τόκιο που ταξίδεψαν μαζί με αθλητές, παρά το ότι είναι εμβολιασμένοι και βγάζουν αρνητικά τεστ, έχουν τεθεί σε 14ήμερη απομόνωση.

Από όνειρο σε… εφιάλτη έχει εξελιχθεί για πολλούς δημοσιογράφους η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται, πως ταξίδεψαν για το Τόκιο τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα, για να δουν τελικά τους αγώνες μέσα από το ξενοδοχείο σε live streaming μετάδοση.

Όπως ανέφερε η «The Daily Beast», η οποία συνομίλησε με αρκετούς δημοσιογράφους που βρίσκονται σε απομόνωση στο Τόκιο, οι εν λόγω εκπρόσωποι των media έχουν λάβει οδηγίες να απομόνωση για 14 ημέρες, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αρνητικά τεστ κορονοϊού.

Έτσι, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι θα μείνουν στα ξενοδοχεία τους και θα παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα μέσω live streaming μετάδοσης, κάτι που θα είχαν κάνει φυσικά και στην άνεση του σπιτιού τους.

Όπως ανέφεραν, όλο αυτό είναι άδικο για εκείνους και τη δουλειάς τους, συν του ότι εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των πτήσεων μέχρι να φτάσουν στην Ιαπωνία. Προσθέτουν δε, ότι στις ίδιες πτήσεις, στα ίδια αεροπλάνα, είχαν συνεπιβάτες αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο που αυτοί δεν μπήκαν σε καραντίνα.

Ο Φίλιπ Μπάρκερ, δημοσιογράφος των «Inside The Games» που εδρεύει στη Σκωτία, η οποία βρίσκεται πάνω από 9.000 χλμ. Μακριά από το Τόκιο, τέθηκε σε υποχρεωτική απομόνωση μόλις τέσσερις ημέρες μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία. Από τότε είναι «παγιδευμένος» σε ένα μικρό δωμάτιο ξενοδοχείου σε ένα προάστιο του Τόκιο.

Σε απομόνωση με 2 εμβόλια και αρνητικά τεστ

«Για μένα είναι σκέτη απογοήτευση που δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου... αλλά αναγνωρίζω πλήρως ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα», δήλωσε στην εφημερίδα The Daily Beast και συμπλήρωσε: «Πίστεψα, όπως μας έλεγαν, ότι θα λαμβάνονται υπόψη οι εμβολιασμοί και τα αρνητικά τεστ για τον covid-19, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει».

Ο Φίλιπ Μπάρκερ έχει κάνει και τα δύο εμβόλια, ενώ βγήκε αρνητικός σε όλα τα τεστ που έχει κάνει, αλλά πρέπει να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του σε απομόνωση: «Εκτιμώ πλήρως ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά αισθάνομαι ότι θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία», πρόσθεσε.

«Ο αθλητής προπονείται αν είναι καθημερινά αρνητικός»

Όπως συνέβη με τον Φίλιπ Μπάρκερ, το ίδιο έγινε με ολόκληρη την ομάδα του BBC Scotland (Σκωτίας), που μπήκε σε απομόνωση ύστερα από επαφή που υπήρξε με θετικό κρούσμα.

«Εάν ένας αθλητής έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα, είναι σε θέση να συνεχίσει την προπόνησή του, εάν βγαίνουν αρνητικά τα τεστ κάθε μέρα. Προφανώς αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για τους δημοσιογράφους», έγραψε ο Λίαμ Μόργκαν: «Έχουμε ήδη μπει σε διάφορους περιορισμούς. Αυτό είναι υπερβολικό και ειλικρινά απαράδεκτο».

Ανταποκριτής του BBC Scotland, ο οποίος θα είναι στην απομόνωση μέχρι τις 30 Ιουλίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «δωμάτιο είναι μικρό» και το φαγητό «δεν παραδίδεται», ωστόσο η μεγαλύτερη απογοήτευση, είναι που ως δημοσιογράφος θα δει όλο αυτό να εξελίσσεται ακριβώς έξω από το παράθυρο και αυτός να μην αποτελεί μέρος όλου αυτού.