Η Konami μετονομάζει το PES σε eFootball και το κάνει ψηφιακό και δωρεάν! (vid)

Η Konami μετονομάζει το PES σε eFootball και το κάνει ψηφιακό και δωρεάν! (vid)
Επίσημη αλλαγή για τη σειρά που αλλάζει άρδην το σκηνικό στη μάχη των football videogames.

H Konami έκανε το μεγάλο βήμα και αλλάζει το μέλλον του PES, το οποίο και μετονομάζει σε eFootball, μετατρέποντάς στο σε free-to-play (δωρεάν) και digital only. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως σταματούν οι κυκλοφορίες σε μορφή δίσκου που βρίσκαμε στα καταστήματα.

Η αλλαγή αυτή ισχύει από φέτος και το eFootball θα κυκλοφορήσει σε PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και PC με δυνατότητα για cross-play μεταξύ όλων των παικτών. Ο τίτλος θα χρησιμοποιεί τη μηχανή γραφικών Unreal Engine.

Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και εκδόσεις για iOS και Android. Περισσότερα για το παιχνίδι θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η Konami αποκάλυψε πως θα χρησιμοποιεί ένα μηχανισμό που ονομάζει Motion Matching και θα βοηθάει τους εικονικούς ποδοσφαιριστές να έχουν πιο ρεαλιστική κίνηση στο χορτάρι.

Η ιαπωνική εταιρεία δεσμεύτηκε να προσθέτει τακτικά νέα περιεχόμενο και game modes μετά την κυκλοφορία του eFootball, που έχει προγραμματιστεί για το φετινό φθινόπωρο.

Τα ματς μεταξύ Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι δωρεάν στο λανσάρισμα, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα θα προσφερθεί ένα team-building mode (κάτι σαν το MyClub, λογικά).